Στη Νότια Ρόδο βρέθηκε ο Δήμαρχος για την επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητας


Επίσκεψη στη Νότια Ρόδο, πραγματοποίησε την Κυριακή, 10 Ιουλίου, ο Δήμαρχος Ρόδου κος Φώτης Χατζηδιάκος, προκειμένου να δρομολογήσει και να επιλύσει θέματα καθημερινότητας.

Συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κο Βαγγέλη Μανδρακό, τους Αντιδημάρχους Οικονομικών, κο. Σάββα Διακοσταματίου, Πρωτόγεννους Τομέα, κο. Γιώργου Πόκκια, Τουρισμού, κα. Μαρίζας Χατζηλαζάρου και του Αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΡ κο. Δημήτρη Καραντζιά, επισκέφτηκε πέντε τοπικές Κοινότητες της Νότιας Ρόδου, πραγματοποιώντας παράλληλα ισάριθμες συναντήσεις με τους προέδρους των τοπικών Κοινοτήτων αλλά και μελών των Τοπικών Συμβουλίων και των κατοίκων της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Ρόδου, ενημερώθηκε για τα προβλήματα της καθημερινότητας στις τοπικές Κοινότητες: Βατίου, Αρνίθας, Απολακκιάς, Κατταβιάς και Γενναδίου, όπως και για την ανταπόκριση των υπηρεσιών του Δήμου, στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών.

Επιπρόσθετα, ενημερώθηκε για την εξέλιξη της αποκατάστασης του δικτύου άρδευσης στην πληγείσα από την τελευταία μεγάλη πυρκαγιά στη Ρόδο, περιοχή της Απολακκιάς, από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κο. Διαμαντή Διαμαντή. Ο δήμος Ρόδου, μέσω της ΔΕΥΑΡ, έχει συμβάλει σημαντικά στην επιδιόρθωση του δικτύου και συνεχίζει με ανάλογες ενέργειες για τη γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών. Κατ΄ εντολή του Δημάρχου, την Τετάρτη 13 Ιουλίου, κλιμάκιο μηχανικών του Δήμου με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο κο Πόκκια, θα διερευνήσει το εύρος των ζημιών στις πληγείσες περιοχές και θα καταθέσει μελέτη σε συνεργασία με τη Δ/νση Δασών. Επίσης με την ευκαιρία της παρουσίας του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουπλή, θα ζητηθεί η επίσπευση των διαδικασιών για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων.

Ακολούθως, το κλιμάκιο του Δήμου Ρόδου επισκέφτηκε το Πρασονήσι, παρουσία του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Κατταβιάς κου Νίκου Ζαννετάκη, και του τοπικού συμβούλου κου Φιλήμονα Ζαννετίδη. Ο κος Χατζηδιάκος πραγματοποίησε αυτοψίες, ενώ στη συνέχεια ενημερώθηκε από τους επιχειρηματίες για τα θέματα που αντιμετωπίζουν, αλλά και για την πορεία της τουριστικής κίνηση στην περιοχή. Κατά γενική ομολογία η κατάσταση έχει βελτιωθεί συγκριτικά με την προηγούμενη περίοδο, ωστόσο, ο Δήμαρχος Ρόδου, δρομολόγησε εξελίξεις για την περεταίρω βελτίωση της εικόνας.

Τέλος, ο Δήμαρχος Ρόδου στο πλαίσιο της επίσκεψης τους στο Γεννάδι, επέβλεψε παρουσία του Προέδρου της Κοινότητας Γενναδίου κου Γιώργου Μανωλάκη, την καμένη έκταση γης, από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην παραλιακή ζώνη.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble