Διάγγελμα Τσίπρα και πιθανές εκλογές στις 13 ή 20 Σεπτεμβρίου


Ραγδαία επιταχύνονται οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό όπως δείχνουν τα τελευταία δεδομένα, ενώ ολοένα και πιο κοντά βρίσκεται το ενδεχόμενο να προκηρυχθούν εκλογές ακόμα και εντός της ημέρας.

Επικρατέστερη ημερομηνία είναι η 13η Σεπτεμβρίου, με εναλλακτικές ημερομηνίες την 20η και την 27η του ίδιου μήνα. Ο πρωθυπουργός δέχεται μεγάλες πιέσεις από στενούς του συνεργάτες να μην καθυστερήσει ούτε μία ημέρα η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, προκειμένου να μειωθεί στο ελάχιστο η προεκλογική περίοδος και να ελαχιστοποιηθούν τυχόν απώλειες από την αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές των διαφωνούντων της Αριστερής Πλατφόρμας

Στόχος είναι να υπάρξει η ελάχιστη φθορά στο πολιτικό κεφάλαιο του Αλέξη Τσίπρα από τα πυρά τόσο των διαφωνούντων,όσο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ήδη από το μεσημέρι της Τετάρτης βρίσκονται σε εξέλιξη πυρετώδεις ενδοκυβερνητικές συσκέψεις υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός προσανατολίζεται σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast.gr, να παραδώσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, την παραίτηση της κυβέρνησης, ανοίγοντας το δρόμο για εκλογές – εξπρές μέσα στον Σεπτέμβριο.

Διάγγελμα Τσίπρα στις 20:00

Ιδιαίτερα πιθανό θεωρείται μάλιστα να επικρατήσει το πρώτο σενάριο, αυτό δηλαδή που σχετίζεται με τις εκλογές στις 13 Σεπτεμβρίου στην περίπτωση κατά την οποία προκηρυχθούν σήμερα σε διάγγελμα που αναμένεται να απευθύνει στις 20.00 το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας. Σημειώνεται ότι γίνει γνωστό σήμερα ότι οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 13 του επόμενου μήνα, ο χρόνος που προβλέπει η σχετική νομοθεσία επαρκεί και εμπίπτει σε οριακά επίπεδα.

Συνάντηση Παυλόπουλου – Παππά νωρίτερα το μεσημέρι

Στελέχη από το περιβάλλον του κυρίου Τσίπρα πιέζουν για τη διενέργεια εκλογών το συντομότερο δυνατόν, ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο την Πέμπτη.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να παρακάμπτει τους αρχικούς σχεδιασμούς για πρόταση παροχής ψήφου εμπιστοσύνης από τη Βουλή, στην οποία επέμειναν οι κορυφαίοι υπουργοί, Νίκος Παππάς και Αλέκος Φλαμπουράρης.

Εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες αυτές, η Ελλάδα πιθανώς θα δει για πρώτη φορά μία γυναίκα να αναλαμβάνει την πρωθυπουργία της κυβέρνησης, έστω και υπηρεσιακής, καθώς το ρόλο σύμφωνα με το νόμο θα πάρει η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου – Χριστοφίλου.

Πηγή : newsbeast.gr

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble