Ανακοίνωση ΔΕΗ – Ακόμα ψάχνουν να βρουν «ποιος πήρε» το ρεύμα


Σήμερα Σάββατο 19 Μαρτίου, στο ηλεκτρικό σύστημα της Ρόδου (νησιά Ρόδου και Χάλκης), σημειώθηκαν δυο γενικές διακοπές ρεύματος, κατά τις ώρες 0:24 η πρώτη και 5:20 η δεύτερη, οι οποίες αποκαταστάθηκαν πλήρως στις 2:35 και στις 7:15 αντιστοίχως.

Ο ΔΕΔΔΗΕ διευκρινίζει ότι μετά την αναβάθμιση του Δικτύου Μεταφοράς Ρόδου από τα 66kV στα 150kV, η οποία ολοκληρώθηκε την Άνοιξη του 2015, είναι η πρώτη χρονιά που το σύστημα λειτουργεί με τη νέα του τάση σε πολύ χαμηλά φορτία (μειωμένη κατανάλωση).

Ήδη από τις 9 Μαρτίου, όταν σημειώθηκε αντίστοιχη διακοπή ρεύματος για περίπου δύο ώρες στο ηλεκτρικό σύστημα της Ρόδου, ο ΔΕΔΔΗΕ προχώρησε άμεσα στη σύσταση ειδικής επιτροπής, στην οποία συμμετέχουν εμπειρογνώμονας και εξειδικευμένα στελέχη της Εταιρίας, προκειμένου να εντοπισθούν επακριβώς τα αίτια των διακοπών και να αντιμετωπισθούν άμεσα και αποτελεσματικά.

Ο ΔΕΔΔΗΕ εκφράζει τη λύπη του για την ταλαιπωρία των καταναλωτών και ζητά την κατανόησή τους, καθώς καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την οριστική επίλυση του θέματος και την περαιτέρω βελτίωση της ευστάθειας και ποιότητας του αναβαθμισμένου, με τη νέα του τάση, συστήματος.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble