Τι απαντάει το νοσοκομείο της Ρόδου στον Δημήτρη Κρεμαστινό για τα προσβλητικά δημοσιεύματα , όπως τα χαρακτηρίζει


«Κύριε Υπουργέ,
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε σήμερα τα δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων, με τίτλο «Ούτε ιατρός …αλλά ούτε και λυχνία δεν υπάρχει στο αιμοδυναμικό τμήμα! Την κατάσταση που επικρατεί κατήγγειλε χθες στη Βουλή ο Δ. Κρεμαστινός κ.λ.π.» τις σχετικές δηλώσεις του παραπάνω βουλευτή Δωδεκανήσου. Επ’ αυτών σας πληροφορούμε τα εξής:
1) Το συγκεκριμένο Ιατρικό μηχάνημα (στεφανιογράφος) του Αιμοδυναμικού
Εργαστηρίου έπαθε βλάβη την Πέμπτη 3/3/2016 (κατά τη συγκεκριμένη ημερομηνία
έγινε  και  η  τελευταία   στεφανιογραφία).Την  Τρίτη  8/3/2016  (μεσολάβησε Σαββατοκύριακο και η τοπική αργία της 7/3/2016 -Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου) επισκέφθηκε το Νοσοκομείο μας τεχνικός της προμηθεύτριας εταιρείας και αφού διαπίστωσε την αιτία της βλάβης (αντικατάσταση λυχνίας) αναμένεται εντός των ημερών η αποκατάσταση της εκ μέρους της εταιρείας (προμήθεια και εγκατάσταση νέας λυχνίας) διότι καλύπτεται ακόμα από την εγγύηση καλής λειτουργίας.
Κύριε Υπουργέ,
Τα ιατρικά μηχανήματα πάντα παρουσίαζαν και παρουσιάζουν βλάβες, (ανεξαρτήτως του αν έχουμε ή δεν έχουμε διορισμένο Διοικητή) και πάντα αυτές αποκαθίστανται (ανεξαρτήτως του αν έχουμε ή δεν έχουμε διορισμένο Διοικητή).
Επομένως, δεν αντιλαμβανόμαστε τους λόγους της δημοσιοποίησης κατά αυτόν τον τρόπο του γεγονότος της βλάβης του μηχανήματος μας (Δηλαδή, το «ΑΤΤΙΚΟΝ» για το οποίο γίνεται αναφορά στη σχετική συνέντευξη ενημερώνει πάντα την 2η ΥΠΕ για τις βλάβες που παθαίνουν τα μηχανήματα του;), πάντως σίγουρα η μη αποκατάσταση μέχρι αυτή τη στιγμή της βλάβης δεν οφείλεται στο ότι ο Αναπληρωτής Διοικητής είναι υπάλληλος του Νοσοκομείου (Ιατρός Μικροβιολόγος) και όχι πολιτικό πρόσωπο διορισμένο από την Κυβέρνηση, αλλά στις διαδικασίες και ενέργειες που πρέπει να διενεργηθούν εκ μέρους της εταιρείας (προμήθεια και εγκατάσταση λυχνίας). Μπορεί δε άνετα να ελεγχθεί και εξακριβωθεί ότι και οι βλάβες μηχανημάτων που προέκυψαν στο παρελθόν που υπήρχαν διορισμένοι Διοικητές, δεν είχαν αποκατασταθεί σε συντομότερο χρονικό διάστημα.

 

2) Ο μοναδικός καρδιολόγος του Νοσοκομείου μας που είναι εκπαιδευμένος στο
να διενεργεί στεφανιογραφίες, είναι ο Συντονιστής Δ/ντής της Καρδιολογικής
κλινικής ο οποίος απουσιάζει από Τρίτη 8/3/2016 με εικοσαήμερη αναρρωτική άδεια
(και δεν γνωρίζουμε αν θα παραταθεί). Επομένως, για όσο χρονικό διάστημα
απουσιάζει ο μοναδικός εκπαιδευμένος καρδιολόγος μας, το Αιμοδυναμικό
Εργαστήριο εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να λειτουργεί εξ αυτού του λόγου και
μόνο.

 
3) Το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο τέθηκε για πρώτη φορά σε λειτουργία το έτος 2014 και συγκεκριμένα στις 5/3/2014, χωρίς να προηγηθεί η απαιτούμενη πρόσληψη επιπρόσθετου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού (αφού επρόκειτο για νεοσύστατο τμήμα),παρά μόνο διαταχθήκαμε να το λειτουργήσουμε εκ των ενόντων με το υπάρχον προσωπικό παρά τη γνωστή προϋπάρχουσα σοβαρή έλλειψη νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού (με ό,τι αυτό συνεπάγεται, αφού οι υπηρετούντες καρδιολόγοι θα έπρεπε να καλύπτουν: Καρδιολογική Κλινική-Καρδιολογική Μονάδα (ΜΕΠΕ)-Καρδιολογικά τακτικά Ιατρεία-Αιμοδυναμικό Εργαστήριο).Επομένως, τα όποια προκύπτοντα τώρα προβλήματα λόγω ελλείψεως καρδιολόγων ήταν αναμενόμενο να συμβούν κάποια στιγμή διότι οι ασθένειες δεν προγραμματίζονται. Οι επικουρικοί καρδιολόγοι που προσλαμβάνονται δεν είναι πάντα εκπαιδευμένοι στη διενέργεια στεφανιογραφιών. Όσον αφορά το θέμα μετακίνησης ή απόσπασης εκπαιδευμένου καρδιολόγου είναι αρμοδιότητα της 2ης ΥΠΕ (η οποία σε περιπτώσεις ανάλογων αιτημάτων μας, προβαίνει σε προηγούμενη διερεύνηση προκειμένου να εξασφαλίσει τη συναίνεση του μετακινούμενου).

 

4) Κύριε Υπουργέ, είναι αλήθεια ότι το Νοσοκομείο μας επί σειρά ετών αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα (με σοβαρότερο την έλλειψη προσωπικού, φαινόμενο που προϋπήρχε της οικονομικής κρίσης και του παγώματος των προσλήψεων, απλά τα τελευταία χρόνια επιδεινώθηκε λόγω των πολλών συνταξιοδοτήσεων που προέκυψαν). Αυτό όμως δεν νομιμοποιεί κανέναν όποια ιδιότητα και αν έχει, να υποβαθμίζει με υποτιμητικό τρόπο το έργο μας και τις προσπάθειές μας, όταν επί 2,5 μήνες λειτουργούμε το Νοσοκομείο και διαχειριζόμαστε τα προβλήματά του (τα οποία εισπράξαμε αφού στην πλειοψηφία τους προϋπήρχαν ή είναι συνέχειά τους) για τα οποία τα προηγούμενα χρόνια το Δημόσιο πλήρωνε δυο άτομα (Διοικητή -Υποδιοικητή) για να τα διαχειρίζονται, ενώ εμείς αναγκαζόμαστε να τα αντιμετωπίζουμε παράλληλα με τα κύρια καθήκοντά μας χωρίς καμιά επιπρόσθετη δαπάνη για το Δημόσιο και χωρίς καν καμία ηθική επιβράβευση και αναγνώριση (αντίθετα διασυρόμαστε στα ΜΜΕ σαν να είμαστε ανίκανοι και ανύπαρκτοι).
Χαρακτηριστικά σας αναφέρω ότι το χαρακτηριζόμενο ακέφαλο «Διοικητικό Συμβούλιο» από 1/1/2016 μέχρι σήμερα, συνεδρίασε (7) φορές και έλαβε αποφάσεις για (197) θέματα των Νοσοκομείων Ρόδου-Κω-Καλύμνου.
Κύριε Υπουργέ,
Επειδή έχουμε αγανακτήσει με τις προσβολές που δεχόμαστε το τελευταίο διάστημα μέσω διαφόρων δημοσιευμάτων (για λόγους σκοπιμότητας;) εμείς οι αποκαλούμενοι ως «ακέφαλοι», σας παρακαλούμε θερμά να επισπεύσετε τον ορισμό της νέας Διοίκησης, μήπως και «λυθούν» έτσι ως δια μαγείας τα προβλήματα του Νοσοκομείου μας που εν τω μεταξύ δεν είχαν επιλυθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια…
Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ
ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ».

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια