Για 6η συνεχή χρονιά Αυστριακοί Μαθητές στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»


Την Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2015, τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» υποδέχτηκαν για 6η συνεχή χρονιά ομάδα από οκτώ αυστριακούς μαθητές, οι οποίοι διακρίθηκαν στην Ολυμπιάδα Αρχαίων Ελληνικών που διοργανώνεται κάθε χρόνο στη χώρα τους από τον Αυστριακοελληνικό Σύνδεσμο.

Η επίσκεψη των μαθητών εντάχθηκε στο πλαίσιο επιμορφωτικής εκδρομής που πραγματοποιούν στο νησί μας αυτές τις ημέρες με τη συνοδεία της κ. Μαρίτσας Μαντικού και τους καθηγητές τους. Οι νεαροί αυστριακοί μαθητές προσήλθαν το πρωί στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» προκειμένου να εμπλουτίσουν την εκδρομή τους με εκπαιδευτικές εμπειρίες  από το σχολείο. Το πρόγραμμά τους περιελάμβανε θεατρικά δρώμενα με μαθητές της Β΄Λυκείου του σχολείου υπό την καθοδήγηση της κ. Μυρσίνης Λενούδια, εκπαιδευτικού θεάτρου και συμμετοχή σε μάθημα Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας του τμήματος των ανθρωπιστικών σπουδών της Β΄ Λυκείου με τον κ. Μιχάλη Ρούσο. Με ποικίλες γλωσσικές δραστηριότητες οι φιλοξενούμενοι μαθητές ενεπλάκησαν με ενθουσιασμό στην εκπαιδευτική διαδικασία. Οι μαθητές των εκπαιδευτηρίων είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τους αυστριακούς συναδέλφους τους να διαβάζουν αρχαία κείμενα με ερασμιακή προφορά και να διαπιστώσουν διαφορές από τον δικό μας τρόπο ανάγνωσης. Σε πραγματικά ευχάριστο κλίμα στον χώρο της βιβλιοθήκης των Εκπαιδευτηρίων οι αυστριακοί μαθητές συνάντησαν τον κ. Κυριακούλη και δέχθηκαν αναμνηστικά δώρα του σχολείου. Με τη σειρά τους προσέφεραν στον Γενικό Διευθυντή ένα αντίτυπο του λευκώματος που έχει εκδοθεί και περιλαμβάνει τις  αναμνήσεις από τις επισκέψεις των προηγούμενων ομάδων μαθητών στη Ρόδο και στο σχολείο τα τελευταία 5 χρόνια. Στο πλαίσιο της ίδιας δράσης ο Dr. Johann Beck-Mannagetta, από τον Αυστριακοελληνικό Σύνδεσμο συνάντησε τον κ. Κυριακούλη. Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, τίμησε και  συμμετείχε ενεργά στις δραστηριότητες που είχαν ετοιμάσει οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ».

Η εμπειρία ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα τόσο για τους «οικοδεσπότες» όσο και για τους «φιλοξενούμενους», οι οποίοι εξέφρασαν τη  διάθεσή τους για μελλοντικές συνεργασίες.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια