Απορρίφθηκε το «τελεσίγραφο» της Άγκυρας για την παράδοση του Ελληνα πιλότου


Απέρριψαν, φυσικά, οι ελληνικές δικαστικές αρχές το αίτημα του εισαγγελέα της Άγκυρας, με το οποίο ζητούσε δικαστική συνδρομή από τη χώρα μας, προκειμένου να κινηθεί δικαστική διαδικασία υποχρέωσης καταβολής αποζημίωσης ενός Ελληνα πιλότου, στην οικογένεια του Τούρκου πιλότου Ναΐλ Ερντογάν που σκοτώθηκε όταν το αεροσκάφος του υποτίθεται ότι καταρρίφθηκε σε αερομαχία στις 8 Οκτωβρίου του 1996.
Στο περιστατικό είχε χάσει τη ζωή του ο Τούρκος κυβερνήτης Ναΐλ Ερντογάν και είχε τραυματιστεί ο συγκυβερνήτης Οσμάν Τσιτσικλί.
Το θέμα είχαν κινήσει οι συγγενείς του νεκρού πιλότου, ενώ είχε υποστηριχθεί και από τον συγκυβερνήτη που επέζησε.
Το αίτημα από την πλευρά των δικαστικών αρχών της Τουρκίας διαβιβάστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, προ διμήνου, περίπου, στο αρμόδιο Τμήμα Εκδόσεων και Δικαστικών Συνδρομών της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών.
Ο επικεφαλής του τμήματος, εισαγγελέας Παναγιώτης Μπρακουμάτσος, κίνησε αμέσως την προβλεπόμενη εκ του νόμου  διαδικασία, αποστέλλοντας έγγραφο στο υπουργείο Εξωτερικών, με το ερώτημα αν η ικανοποίηση ή μη του αιτήματος, ασκεί επιρροή στις σχέσεις της Ελλάδος με τρίτες χώρες.
Μετά την απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών, συνεκλήθη το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας και με απόφασή του γνωμοδότησε υπέρ της απόρριψης του αιτήματος δικαστικής συνδρομής, κλείνοντας έτσι την υπόθεση.
Φυσικά οι Τούρκοι δεν θα μείνουν εδώ. Θα πάνε στο Συμβούλιο της Ευρώπης, ενώ δεν θεωρείται απίθανο να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Ελληνα πιλότο…

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble