Απεργιακό μπλακ άουτ σε όλη τη χώρα


Παραλύει το Δημόσιο, Στάση εργασίας στο Μετρό, 24ωρη στα τρένα, κλειστά τα φαρμακεία

Ρολά κατεβάζει σήμερα το δημόσιο, ημέρα ψήφισης στη Βουλή του Πολυνομοσχεδίου για τη συμφωνία με τους δανειστές.

Τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο έχουν προκαλέσει αναβρασμό στους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που βγαίνουν στους δρόμους και ζητούν την καταψήφιση.

Στην κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στο δημόσιο τομέα προχωράει η ΑΔΕΔΥ.

Επίσης, το απόγευμα στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ), στην Ομόνοια και σε όλη τη χώρα.

Με ανακοίνωσή του το σωματείο λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) αναφέρει ότι την Τετάρτη 15 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9π.μ., ενώ καλεί σε συμμετοχή στα συλλαλητήρια, «ενάντια στη μνημονιακή λαίλαπα».

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα και οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο, μετά από απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.

Ως εκ τούτου, δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα σιδηροδρομικό δρομολόγιο σε εθνικό και προαστιακό δίκτυο.

Επίσης, οι συρμοί του μετρό θα τερματίζουν στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας.

Κανονικά θα λειτουργήσουν ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στο επιβατικό κοινό από τον αριθμό 14511 και στο www.trainose.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μνημόνιο: Γιατί οι δανειστές ποντάρουν στην ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ;

Μνημόνιο: Γιατί οι δανειστές ποντάρουν στην ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ;

Κλειστά τα Φαρμακεία

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν σήμερα οι φαρμακοποιοί ενώ θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση με θέμα την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στα μέτρα που περιλαμβάνονται στη νέα συμφωνία κυβέρνησης-θεσμών, όπως το άνοιγμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και η απελευθέρωση των δικτύων διανομής για τα μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενα φάρμακα (ΜΥΣΥΦΑ), υποστηρίζοντας ότι αυτά οδηγούν «στη διάλυση της φαρμακευτικής περίθαλψης».

Διαμαρτυρία της ΠΟΕΣΕ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων θα πραγματοποιήσει σήμερα και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) στην Αθήνα στην Πλατεία Κλαυθμώνος (πεζόδρομος Κοραή) στις 7 το απόγευμα.

πηγή: Newsbomb.gr

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια