Ακυρώθηκαν τουλάχιστον 20 ρωσικά τουριστικά πακέτα για το Πάσχα στην Ελλάδα


Ρωσικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι τουλάχιστον 20 τουριστικά πακέτα προς την Ελλάδα για τις διακοπές του Πάσχα έχουν ματαιωθεί τις τελευταίες δύο ημέρες λόγω καθυστερήσεων στην έκδοση βίζας.
Μιλώντας στην ιστοσελίδα Ratanews.ru, η εκπρόσωπος της Ρωσικής Ένωσης Τουριστικής Βιομηχανίας εξήγησε ότι την Τετάρτη και την Πέμπτη, αρκετοί πελάτες, σχεδόν όλων των tour operators με μεγάλο όγκο μεταφορών, δεν ήταν σε θέση να πετάξουν για διακοπές λόγω της μη έκδοσης των διαβατηρίων τους.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εδώ και αρκετές ημέρες, κοντά στο κτίριο του Γενικού Προξενείου και στο κέντρο θεωρήσεων περιμένουν μέχρι αργά το βράδυ κούριερ τουριστικών εταιριών ή οι ίδιοι οι τουρίστες των οποίων οι πτήσεις προς την Ελλάδα είναι προγραμματισμένες για τις επόμενες ημέρες και ώρες.
Σημειώνεται επίσης, σύμφωνα με το iefimerida, ότι οι θεωρήσεις από το Γενικό Προξενείο γίνονται χωρίς σύστημα καθώς εκδίδονται διαβατήρια με θεωρήσεις σε τουρίστες, που πετούν σε δύο ή τρεις ημέρες, αλλά όχι σε εκείνους, που πετούν μέσα σε λίγες ώρες. Υπάρχουν περιπτώσεις, όπου εκδίδονται τα διαβατήρια ανήλικων παιδιών, αλλά όχι και των γονέων τους.Στο ίδιο δημοσίευμα της ιστοσελίδας αναφέρεται ότι οι ισχυρισμοί του Προξενείου, ότι τα έγγραφα για απόκτηση θεωρήσεων υποβάλλονται πολύ αργά από τους τουρίστες, δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τον εαυτό του.
Από τις 26 Απριλίου, το Προξενείο λειτουργεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Χθες το βράδυ, η τελευταία παρτίδα διαβατηρίων εστάλη στο κέντρο θεωρήσεων περίπου στις 01:30 προσθέτει το δημοσίευμα.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια