«Έντονη ανησυχία για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την αεροπορική σύνδεση των νησιών μας»


Επίκαιρη Επερώτηση με την οποία εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για την καθυστέρηση του διαγωνισμού για τις άγονες αεροπορικές γραμμές, κατέθεσαν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με πρωτοβουλία του Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνο Κόνσολα.

Οι Βουλευτές επισημαίνουν ότι το Υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, παρά το γεγονός ότι γνώριζε ότι οι υφιστάμενες συμβάσεις έληγαν στις 31 Μαρτίου, δεν προχώρησε στο σχετικό διαγωνισμό, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς αεροπορική σύνδεση πολλά νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου, με αποτέλεσμα να επιλεγεί κυριολεκτικά την ύστατη ώρα η λύση της εξάμηνης παράτασης.

Οι Βουλευτές τονίζουν, επίσης, τον κίνδυνο να μην μπορέσει να ολοκληρώσει το Υπουργείο, μέσω της ΥΠΑ, το νέο διαγωνισμό μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία εκπνέει η εξάμηνη παράταση.

Και αυτό γιατί σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό κανονισμό 1008/2008 για τους κανόνες εκμετάλλευσης των αεροπορικών γραμμών στην Ε.Ε., για την προκήρυξη και τις διαγωνιστικές διαδικασίες απαιτείται ένα εξάμηνο χρονικό πλαίσιο.

Επισημαίνουν, επιπλέον, το γεγονός ότι ενώ η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει αλλαγές στο πλαίσιο για τις άγονες αεροπορικές γραμμές, δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα ο ανάλογος διάλογος.

Σε δήλωσή του ο Μάνος Κόνσολας τονίζει:

«Πολύ φοβάμαι ότι στο τέλος Σεπτεμβρίου δεν θα έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και η αεροπορική σύνδεση των νησιών θα μείνει στον αέρα.

Οι ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων είναι πολύ μεγάλες».

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble