«100 χρόνια Ροδιακή» Η αγάπη του κόσμου «ξεχείλισε» (σ)το κινηματοθέατρο ΡΟΔΟΝ !


Έναν αιώνα ενημέρωσης συμπλήρωσε αισίως η ιστορική εφημερίδα της Ρόδου «Ροδιακή». Σε μια λιτή εκδήλωση οι συντελεστές της εφημερίδας είπαν ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που χρόνια τώρα την κράτα ζωντανή με την αγάπη του.

Η «οικογένεια» της Ροδιακής δεν παρέλειψε να τιμήσει και τους δημιουργούς της εφημερίδας, που σε δύσκολες περιόδους υπήρξε στυλοβάτης της Ελληνικότητας των Δωδεκανήσων. Ιστορίες απο το παρελθόν της Ροδιακής, μέσα απο ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι παρευρισκόμενοι.

Η πορεία της Ροδιακής είχε πολλές δυσκολίες να αντιμετωπίσει ιδίως την περίοδο της Ιταλοκρατίας και της Χούντας. Η Ροδιακή κυνηγήθηκε και λογοκρίθηκε σε αυτά τα δύσκολα για τον ελληνισμό έτη και κατάφερε να  βγει πιο δυνατή. Η ιστορία της Ροδιακής έγινε ένα με την ιστορία αυτού του τόπου μέσα απο τις στήλες της.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε πλήθος κόσμου που γέμισαν ασφυκτικά το κινηματοθέατρο «ΡΟΔΟΝ». Το φωνητικό σύνολο «ΔΕΚΑ ΜΕ ΤΟΝΟ» ερμήνευσε ειδικά για την εκδήλωση, την Χορωδιακή σύνθεση «Άσμα Αιγαίου», βασισμένη σε ποιήματα από την ποιητική συλλογή του συμπατριώτη μας Κώστα Σκανδαλίδη «Χωρίς Πυξίδα» σε μια σύνθεση του  Αντώνη Κυζούλη , ενώ την χορωδία διεύθυνε η Άντζελα Σπανού.

Στην είσοδο του κινηματοθεάτρου υπήρχε φωτογραφική εκθεση από την Λέσχη Ερασιτεχνών Φωτογράφων Ρόδου CRoP με θέμα τα 100 χρόνια «ΡΟΔΙΑΚΗ».

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια