Τουρκική προπαγάνδα από τη Hurriyet – Ελληνικό σκάφος μας πυροβόλησε 

Ο αρθρογράφος Fatih Çekirge της τουρκική φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Hurriyet έχει βάλει όλη του την τέχνη παρουσιάζοντας μια ιστορία δήθεν παρενόχλησης Τούρκου ψαρά από το ελληνικό Λιμενικό και μάλιστα γράφει και για πυρά εναντίον του.

Αφού κάνει αναφορά σε «ελληνική παρενόχληση στον εναέριο χώρο στο Αιγαίο» τις προηγούμενες ημέρες και αναφέρει «παρενόχληση από τα ελληνικά μαχητικά που εισέβαλαν στον εναέριο χώρο μας 32 φορές στο Αιγαίο», σχολιάζει και το ότι «η τουρκική Πολεμική Αεροπορία αποχώρησε από την άσκηση που θα φιλοξενήσει η Ελλάδα», εννοώντας τη νατοϊκή Tiger Meet, από την οποία η Ελλάδα απέσυρε την πρόσκλησή της στην Άγκυρα, αλλά η τουρκική προπαγάνδα δεν το λέει αυτό, μιλά περί «αποχώρησης».

Σύμφωνα με τον Τούρκο, στο Στενό της Μυκάλης έγιναν αυτά τα «πυρά παρενόχλησης», από «σκάφος της Ελληνικής Ακτοφυλακής σε ιστιοπλοϊκό μήκους 32 ποδιών ενός ερασιτέχνη ψαρά». Κατά την περιγραφή του Çekirge συνέβη το εξής:

«Ο ερασιτέχνης καπετάνιος μας, ο οποίος είναι καρδιολόγος, και η σύζυγός του, ενώ περνούσαν από το στενό της Μυκάλης, δέχτηκαν πυρά από σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής. Ο καπετάνιος, ο οποίος δέχτηκε σε κοντινή απόσταση τα πυρά, ενημερώνει την Τ/Ακτοφυλακή και στη συνέχεια την ελληνική ακτοφυλακή. Το αποτέλεσμα: Πανικός, φόβος και θυμός».

Και συνεχίζει:

«Φανταστείτε ότι έχετε προγραμματίσει διακοπές. Θα πάτε στη θάλασσα με δικό σας σκάφος ή με σκάφος που έχετε νοικιάσει. Δούλευες όλο το χρόνο. Θα ανακουφίζατε την κούραση των μηνών με τον αέρα και τη θάλασσα. Το όνειρό σας ήταν να ανοίξετε πανιά στο Αιγαίο. Και καθώς νομίζεις ότι πλέεις στις δικές σου παραλίες, ξαφνικά ένα σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής ανοίγει πυρ εναντίον σου. Τι είναι αυτό τώρα; Έχουμε ξαναδεί παρόμοιες παρενοχλήσεις. Μια συνεχής ένταση. Έρχεται και πάλι το καλοκαίρι. Θα πλεύσουν εκατοντάδες και χιλιάδες βάρκες στη θάλασσα. Κάποιοι θα έρθουν εδώ από την Ελλάδα. Κάποιοι θα πάνε στα νησιά του Αιγαίου από εδώ. Πώς να ζεις λοιπόν σε μια τέτοια ένταση;»

Ο Τούρκος αρθρογράφος κάνει μάλιστα και… συστάσεις στους Υπουργούς Τουρισμού Ελλάδας και Τουρκίας μιας και είμαστε και σε τουριστική σαιζόν:

«Καθώς μπαίνουμε στο καλοκαίρι, θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για την αποφυγή τέτοιων δυσάρεστων γεγονότων και εντάσεων. Άλλωστε το Αιγαίο δεν πρέπει να είναι θάλασσα πολέμου αλλά θάλασσα ειρήνης. Ξέρω ότι οι μαγαζάτορες στα νησιά ανυπομονούν για την άφιξη των Τούρκων. Γνωρίζουμε ότι σε διακοπές το λιμάνι της Σύμης γεμίζει με τουρκικές σημαίες. Και στη Ρόδο .. Στα νησιά απέναντι στην Αλικαρνασσό το ίδιο … Οι τουρκικές ακτές είναι επίσης ανυπόμονες για τους Έλληνες … Με άλλα λόγια, οι άνθρωποι των δύο ακτών θα κερδίσουν χρήματα από τη θάλασσα της ειρήνης… Είναι γεγονός ότι τα χρήματα για τα μαχητικά αεροσκάφη και τις ασκήσεις στη θάλασσα του πολέμου προέρχονται από τις τσέπες του λαού… Γι’ αυτό λέω… Αφήστε τους ανθρώπους των δύο χωρών να κερδίσουν χρήματα στη θάλασσα της ειρήνης. Δεν θα έπρεπε οι υπουργοί Τουρισμού να συναντώνται περισσότερο από τους υπουργούς Άμυνας;».

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest

Share This