Στα σκαριά νέα επένδυση για 5άστερο ξενοδοχείο στη Ρόδο

Μεγάλες επενδυτικές κινήσεις συνεχίζουν να γνωρίζουν τα ελληνικά νησιά στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας, ειδικά μετά τις εξαιρετικές επιδόσεις που σημειώθηκαν τη φετινή σεζόν στην τουριστική βιομηχανία της χώρας.

Τα νησιά της Δωδεκανήσου δεν αποτελούν εξαίρεση καθώς έχουν καταστεί πόλος έλξης για όλο και περισσότερες επιχειρήσεις και επενδύσεις που αφορούν πολυτελή ξενοδοχεία και καταλύματα.

Πρόσφατα μια καινούργια επένδυση επιχείρησης για δημιουργία πολυτελούς πεντάστερης ξενοδοχειακής μονάδας στη Ρόδο έλαβε έγκριση από αρμόδιο φορέα.

Η επένδυση

Πιο συγκεκριμένα, η επιχείρηση «ΤΣΙΤΛΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (υπό σύσταση), έλαβε έγκριση για υπαγωγή, στις διατάξεις του νόμου 4399/2016, όπως ισχύει, και ειδικότερα στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 αυτού (Ε΄ κύκλος), του επενδυτικού της σχεδίου που αφορά την δημιουργία ξενοδοχείου πέντε αστέρων στην περιοχή Κοσκινά της Δημοτικής Ενότητας Καλλιθέας, του Δήμου Ρόδου, της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου.

Το επενδυτικό πλάνο της επιχείρησης προβλέπει την δημιουργία πολυτελούς καταλύματος, δυναμικότητας 76 δωματίων και 172 κλινών ενώ σύμφωνα με τις δημοσιευμένες πληροφορίες του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων το συνολικό επιλέξιμο κόστος της επένδυσης βρίκσεται στα 4.878.829,00 ευρώ με το συνολικό ενισχυόμενο κόστος να βρίσκεται επίσης στα 4.878.829,00 ευρώ.

Επίσης σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το επενδυτικό σχέδιο θα ενισχυθεί με τη μορφή επιχορήγησης ύψους 1.956.531,60 ευρώ ενώ από την υλοποίηση της επένδυσης αξίζει να σημειωθεί ότι θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίες οι οποίες ανέρχονται σε 16,92 Ετήσιες Μονάδες Εργασίας.

Pin It on Pinterest

Share This