Ρόδος: Παρουσίαση των μονοπατιών της Κάσου σε γαλλική έκθεση για πεζοπόρους

Το καλοκαίρι του 2022 το νησί της Κάσου απέκτησε ένα από τα πιο άρτια οργανωμένα δίκτυα πεζοπορικών διαδρομών στην Ελλάδα.

Βασισμένο σε παλιά μονοπάτια που οδηγούσαν σε κάθε γωνιά του νησιού, το δίκτυο των 60 χιλιομέτρων, χωρισμένο σε 7 διαδρομές δίνει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να γνωρίσει σε βάθος το ιδιαίτερο φυσικό και πολιτιστικό τοπίο της Κάσου.

Οι διαδρομές μελετήθηκαν προσεχτικά, ώστε να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του πεζοπόρου. Καθαρίστηκαν και σηματοδοτήθηκαν με διεθνείς προδιαγραφές. Και προβάλλονται στην Ελλάδα και διεθνώς με στόχο να προσελκύσουν -και φυσικά να ικανοποιήσουν- το πεζοπορικό κοινό.

Οι 7 διαδρομές ενώνουν οικισμούς, σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, εκκλησίες, μιτάτα, σπήλαια, σημεία θέας, παραλίες και διέρχονται από τις αμέτρητες ξερολιθιές που χαρακτηρίζουν το κασιώτικο τοπίο.

Η προσπάθεια ανάδειξής τους έγινε από το Δήμο Ηρωικής Νήσου Κάσου, σε συνεργασία με την ομάδα Περιπατητές της Κάσου και την Κοιν.Σ.Επ. Μονοπάτια της Ελλάδας. Πριν από λίγες μέρες, στις 24-26 Μαρτίου, τα μονοπάτια παρουσιάστηκαν στο γαλλικό πεζοπορικό κοινό, στην έκθεση Le Salon du Randonneur (Λε σαλόν ντι Ραντονέρ) στη Λιόν της Γαλλίας, που είναι η μεγαλύτερη έκθεση για πεζοπόρους στην Ευρώπη. Και το προσεχές διάστημα, στην ιστοσελίδα των μονοπατιών, θα εμφανίζονται διαδραστικοί χάρτες της διεθνούς πλατφόρμας Outdooractive η οποία έχει 60 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως.

Pin It on Pinterest