Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι οι πολυφαινόλες που περιέχονται στο εκχύλισμα του ροδάκινου είναι υπεύθυνες για την αναστολή της μετάστασης του καρκίνου του μαστού, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε αυτόν τον μήνα στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Nutritional Biochemistry».
«Καρκινικά κύτταρα, από έναν επιθετικό τύπο καρκίνου του μαστού εμφυτεύτηκαν κάτω από το δέρμα ποντικιών και παρατηρήσαμε αναστολή στη μετάσταση όταν τα ποντίκια κατανάλωναν το εκχύλισμα του ροδάκινου», είπε ο Δρ. Luis Cisneros-Zevallos, επιστήμονας διατροφής και ερευνητής στο ερευνητικό ινστιτούτο AgriLife του Τέξας και συμπλήρωσε ότι υπολόγισαν την αντίστοιχη δόση που θα χρειαζόταν για να υπάρχουν αποτελέσματα στους ανθρώπους σε περίπου 3 ροδάκινα τη ημέρα. Μία πολύ σημαντική ανακάλυψη καθώς μεταφράζεται σε κάτι χρήσιμο και χρηστικό για τους ανθρώπους.
Αυτή η έρευνα είναι σε συνέχεια προηγούμενης δουλειάς του εν λόγω ινστιτούτου που είχε βρει ότι οι πολυφαινόλες από τα ροδάκινα και τα δαμάσκηνα σκοτώνουν επιλεκτικά τα καρκινικά κύτταρα του μαστού και όχι τα υγιή.
Πρόκειται για μία πολύ σημαντική ανακάλυψη δεδομένου του γεγονότος ότι ο καρκίνος του μαστού στις δυτικές κοινωνίες είναι η πιο συνηθισμένη κακοήθης ασθένεια για τις γυναίκες. Επιπλέον, οι περισσότερες επιπλοκές καθώς και η θνησιμότητα έχουν να κάνουν με τη μετάσταση της νόσου.
Πηγή:vita.gr