Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας πράσινου τσαγιού φαίνεται ότι μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη καρκινικών όγκων στον προστάτη, μειώνοντας τις φλεγμονές και περιορίζοντας την απόπτωση των κυττάρων, σύμφωνα με νέα μελέτη.
Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έρευνα η κατανάλωση 6 φλιτζανιών/ποτηριών πράσινου τσαγιού επηρέασε τους βιοχημικούς δείκτες των προστατικών όγκων κατά τη διάρκεια του χειρουργείου.
Η συγγραφέας της έρευνας, Susanne M. Henning, PhD, RD, Καθηγήτρια στην Ιατρική σχολή (David Geffen) στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, τόνισε ότι αυτή η έρευνα μας δίνει τη δυνατότητα να μελετήσουμε καλύτερα τους μηχανισμούς με τους οποίους το πράσινο τσάι μπορεί να μειώσει την ανάπτυξη του καρκίνου του προστάτη.
Μιλώντας στο 11ο ετήσιο Αμερικανικό Συνέδριο για τη διεθνή πρόληψη του καρκίνου (Anaheim, California) επεσήμανε το όφελος των πολυφαινολών που περιέχονται στο πράσινο τσάι, καθώς και τις ευεργετικές δράσεις αυτών.
Δυστυχώς, ακόμη δεν υπάρχουν σαφείς συστάσεις για την κατανάλωση πράσινου τσαγιού. Περαιτέρω μελέτες κρίνονται αναγκαίες.
Επιστημονική Επιμέλεια Κειμένου: Ελένη Σολωμού, Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, BSc, Ιδρυτικό Μέλος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας (ΕΛ.ΔΕ), Επιστημονική Υπεύθυνη Διαιτολογικής Μονάδας ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Ληξούρι Κεφαλλονιάς, Εξωτερική συνεργάτης Διαβητολογικού τμήματος Τζανείου Νοσοκομείου