Να παραταθεί η ισχύς των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στον τουρισμό, στις μεταφορές και στην εστίαση

Την παράταση ισχύος των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε τουρισμό, μεταφορές και εστίαση, μέχρι το τέλος του 2022, ζητά με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Οικονομικών, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.
Ο Βουλευτής αναφέρει ότι ο τουρισμός, όπως και οι μεταφορές και η εστίαση, αποτελούν κλάδους που έχουν πληγεί και συνεχίζουν να πλήττονται από τις επιπτώσεις της πανδημίας.
Ο κ. Κόνσολας θεωρεί ότι οι συνθήκες που επέβαλαν τη μετάταξη αυτών των υπηρεσιών στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ, όχι μόνο δεν έχουν αμβλυνθεί, αλλά, αντίθετα, επιδεινώθηκαν ακόμα περισσότερο με την ενεργειακή κρίση, τις ανατιμήσεις και τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Χαρακτηρίζει, μάλιστα, ως ζωτικής σημασίας ζήτημα για τον ελληνικό τουρισμό την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς του, προκειμένου το τουριστικό προϊόν να μην είναι ακριβό σε σύγκριση με άλλες χώρες.
Επισημαίνει, παράλληλα, ότι αποτελεί ζήτημα επιβίωσης και για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο τομέα, αλλά και για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Pin It on Pinterest

Share This