Άμεση δρομολόγηση έργων υδροδότησης στις περιοχές μεγάλης ζήτησης

Σύσκεψη, με αντικείμενο την ιεράρχηση και την προτεραιοποίηση  των έργων υδροδότησης που πρέπει να γίνουν, με έμφαση στις περιοχές του νησιού της Ρόδου που αντιμετώπισαν το μεγαλύτερο πρόβλημα, στην διάρκεια της θερινής περιόδου του 2016, συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, σήμερα, Τετάρτη, στο γραφείο του.

Στην σύσκεψη η οποία είχε σκοπό τη δρομολόγηση όλων απαιτούμενων διαδικασιών, για την υλοποίηση έργων που θα μειώσουν κατά το δυνατόν τα προβλήματα υδροδότησης στην προσεχή θερινή περίοδο, και μέχρι της οριστικής λύσης που θα δοθεί μόνο μέσω της χρηματοδότησης από πλευράς Κυβέρνησης της Β’ Φάσης αξιοποίησης του έργου του Φράγματος Γαδουρά, συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Δημήτρης Τσίκκης, ο Αντιπρόεδρος της Επιχείρησης, δημοτικός σύμβουλος κ. Δημήτρης Καρατζιάς και ο Διευθυντής της κ. Μανώλης Διακομανώλης. Από πλευράς Περιφέρειας, συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης και ο τεχνικός σύμβουλος της ΠΝΑΙ κ. Νίκος Οικονόμου.

Μετά από εξέταση όλων των παραμέτρων του θέματος, συμφωνήθηκε  η στενή συνεργασία μεταξύ των Τεχνικών Υπηρεσιών Περιφέρειας και ΔΕΥΑΡ για την μεγιστοποίηση της αξιοποίησης του μεγάλου έργου του Φράγματος Γαδουρά.

Με βάση τις ανάγκες, αποφασίστηκε να δοθεί προτεραιότητα στην άμεση σύνδεση με τον αγωγό του Φράγματος, των δύο δεξαμενών της ΔΕΥΑΡ, στους Αγίους Αποστόλους και στο Ροδίνι, προκειμένου να υδροδοτηθεί η πόλη στο σύνολό της. Ως γνωστόν, μέχρι σήμερα έχει συνδεθεί με το Φράγμα μόνο η δεξαμενή στην περιοχή Ασγούρου.

Προτεραιότητα επίσης θα δοθεί στην διασύνδεση και υδροδότησης από το Φράγμα Γαδουρά  των περιοχών μεγάλης ζήτησης, οι οποίες βρίσκονται στην όδευση του αγωγού.

Στην διάρκεια της συνάντησης επαναβεβαιώθηκε η ανάγκη στενής συνεργασίας Περιφέρειας και ΔΕΥΑΡ, ώστε έγκαιρα και σε κάθε περίπτωση πριν από την έναρξη της  θερινής σαιζόν του 2017,  να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα προβλήματα υδροδότησης, στις περιοχές όπου αυτά ήταν μεγαλύτερα και κυρίως, να αξιοποιηθεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό  το μεγάλο και ζωτικής σημασίας για το νησί της Ρόδου έργου του Φράγματος Γαδουρά και του αγωγού, το οποίο  έδωσε λύσεις σε μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά και μετά από μια παρατεταμένη περίοδο ανομβρίας, φαινόμενο που ταλανίζει όχι μόνο τη Ρόδο, αλλά ολόκληρη τη λεκάνη της ΝΑ Μεσογείου.

Pin It on Pinterest