Αδειοδοτήθηκε το Δημοτικό Σφαγείο Κάσου, μετά την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Η σφαγειοτεχνική εγκατάσταση της Κάσου, δυναμικότητας 100 τόνων κρέατος ετησίως, πληροί όλες τις προδιαγραφές για παραγωγή και εμπορία κρεάτων στην Ενιαία Αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και για εξαγωγές σε τρίτες χώρες

Με απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και μετά την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αδειοδοτήθηκε το Δημοτικό Σφαγείο Κάσου.

Η απόφαση του Υπουργείου, κοινοποιήθηκε στην Διεύθυνση Κτηνιατρικής Δωδεκανήσου της Περιφέρειας και σύμφωνα με αυτήν, η σφαγειοτεχνική εγκατάσταση της Κάσου, δυναμικότητας 100 τόνων κρέατος ετησίως, πληροί πλέον όλες τις προδιαγραφές που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία για παραγωγή και εμπορία κρεάτων στην Ενιαία Αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και για εξαγωγές σε τρίτες χώρες, γεγονός ιδιαιτέρως μεγάλης σημασίας για την οικονομία του νησιού.

Το Σφαγείο της Κάσου τέθηκε επιτυχώς σε δοκιμαστική λειτουργία, προ ολίγων ημερών, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα και Γαστρονομίας, Φιλήμονα Ζαννετίδη, του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής, Θωμά Σωτρίλλη, του Επάρχου Καρπάθου – Κάσου, Γιάννη Μηνατσή και αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων που μετέβησαν στην Κάσο προκειμένου να συνταχθεί η τελική έκθεση της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, η οποία διαβιβάστηκε στην συνέχεια στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για την χορήγηση της άδειας λειτουργίας.

Σημειώνεται ότι για το σφαγείο της Κάσου και για τις υπόλοιπες σφαγειοτεχικές εγκαταστάσεις των νησιών, κανένα ενδιαφέρον δεν είχε εκδηλωθεί εδώ και μία ολόκληρη δεκαετία. Η σημερινή Περιφερειακή Αρχή είναι η μόνη που ενδιαφέρθηκε να βάλει τάξη στο σοβαρό θέμα των σφαγείων των με την ολοκλήρωση και την αδειοδότηση των υποδομών, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και με όρους προστασίας της δημόσιας υγείας.

Pin It on Pinterest