Το 2017 όλα δείχνουν ότι οι επισκέπτες θα ξεπεράσουν τα 30 εκατομμύρια και τα έσοδα θα φτάσουν τα 15 δις ευρώ

Στην πρώτη γραμμή θα παραμείνει ο τουρισμός και στο μέλλον, με έμφαση πλέον στην ποιοτική αναβάθμισή του, στις συνέργειες που μπορεί να έχει με άλλους τομείς και στην αναζήτηση εναλλακτικών αγορών, όπως η Ινδία, η Λατινική Αμερική και η Άπω Ανατολή (Κίνα, Ν.Κορέα, Σιγκαπούρη, Χονγκ Κονγκ, Μαλαισία).
Αυτό υπογραμμίζει κυβερνητικό στέλεχος με αφορμή την χθεσινή ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των συναρμόδιων υπουργών (Έλενα Κουντουρά, Παναγιώτη Κουρουμπλή, Γιώργου Κατρούγκαλο και Νίκου Τόσκα) για θέματα που αφορούν τις προξενικές θεωρήσεις τουριστικών visa.
Το κέντρο βάρους της παγκόσμιας οικονομίας μετατοπίζεται στην Ασία, ενώ ολοένα και πιο αυξανόμενη είναι η οικονομική επιρροή της Ρωσίας, αλλά και χωρών της Λατινικής Αμερικής. Και να μην ξεχνάμε, βέβαια, την Κίνα, που αναπτύσσεται συνεχώς και έχει μπει δυναμικά στην διεθνή τουριστική αγορά.
Στη σύσκεψη αποφασίσθηκε να ενισχυθούν με προσωπικό οι προξενικές αρχές σε χώρες όπου διαπιστώνεται αυξημένη ζήτηση για θεωρήσεις εισόδου (visa), όπως η Ρωσία, η Κίνα, η Νοτ.Κορέα, η Ινδία, η Αίγυπτος, η Σαουδ.Αραβία, ο Λίβανος, τα Εμιράτα και το Ιράν.
Ο τουρισμός έχει πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα οριζόντια παντού, σε όλες τις διαστάσεις της οικονομικής δραστηριότητας. Την τελευταία διετία ο ευρύτερος κλάδος του τουρισμού συνεισφέρει περίπου το 18% του ΑΕΠ της χώρας.
Για την κυβέρνηση ο τουρισμός δίνει το σήμα της ανάκαμψης, γι’αυτό ο Α.Τσίπρας προχώρησε στην ανασύσταση του Υπουργείου Τουρισμού και την αναβάθμιση της Έλενας Κουντουρά, υπό την καθοδήγηση της οποίας ο τουρισμός έφτασε σε πρωτόγνωρα μεγέθη παρά τις γεωπολιτικές αντιξοότητες (Πραξικόπημα Τουρκίας, Τρομοκρατία, Συριακός Εμφύλιος, ISIS) της ευρύτερης περιοχής.
Ο ελληνικός τουρισμός δείχνει πλέον ανθεκτικός στις συγκυρίες, δυνατός στις κρίσεις και διαρκώς εξελισσόμενος. Το 2017 όλα δείχνουν ότι οι επισκέπτες θα ξεπεράσουν τα 30 εκατομμύρια και τα έσοδα θα φτάσουν τα 15 δις ευρώ.
Η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας το 2017 θα έρθει μέσα από τον τουρισμό, τον πλέον ώριμο, σύγχρονο, κερδοφόρο κλάδος της ελληνικής οικονομίας. Υπό την πάγια όμως, προϋπόθεση ότι θα διατηρηθεί η πολιτική σταθερότητα και συγχρόνως η καλή εικόνα της χώρας.
Ο τουρισμός είναι εθνική υπόθεση, η εθνική μας δύναμη και πρέπει να μας ενώνει. Γι’αυτό είναι εντελώς απερίσκεπτο να χρησιμοποιείται από τοπικούς βουλευτές και θεσμικούς εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου για εξυπηρέτηση προσωπικών φιλοδοξιών και κομματικών σκοπιμοτήτων.

Pin It on Pinterest