Συνεργασία Δήμου με τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων για την ανάπλαση της Πλατείας Γαβριήλ Χαρίτου

Συνεργασία του Δημάρχου Ρόδου, με τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου, για την ανάπλαση της Πλατείας Γαβριήλ Χαρίτου.

Εχθές πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας μεταξύ του Δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου και του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου με κύριο θέμα τον Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό για την ανάπλαση της Πλατείας Γαβριήλ Χαρίτου (100 Χουρμαδιές).
Τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. Γιώργος Σκιαδόπουλος, ο Αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Περνάρης καθώς και η αρμόδια επιτροπή σύνταξης της προκήρυξης του διαγωνισμού που αποτελείται από την Προϊσταμένη της Υ.ΔΟΜ. Ρόδου κ. Άννα Παρασκευοπούλου, την κ. Ματίνα Σωτηράκη και την κ. Ευαγγελία Κακά.

Στη συνάντηση εξετάστηκε και αναλύθηκε η πορεία σύνταξης της προκήρυξης του διαγωνισμού την οποία έχουν αναλάβει εθελοντικά η αρμόδια επιτροπή του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου. Συζητήθηκαν εκτενώς οι άξονες πάνω στους οποίους θα βασιστεί η σύνταξη του φακέλου του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού.
Την ερχόμενη εβδομάδα έχουν ήδη συντονιστεί αντίστοιχες συναντήσεις του Προέδρου του ΣΑΔ με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καθώς και με την Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων στην Αθήνα.
Επιπρόσθετα, τέθηκαν οι επόμενοι στόχοι με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα ούτως ώστε να προκηρχθεί ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός άμεσα.
Τέλος, συζητήθηκαν σημαντικά έργα – παρεμβάσεις ανάπλασεων που θα συμβάλλουν στην ποιοτική και αισθητική αναβάθμιση της πόλης και του νησιού.

Ο Δήμαρχος Ρόδου
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου
Φώτης Χατζηδιάκος
Γιώργος Σκιαδόπουλος