Συνάντηση Δημάρχου με τον Ελληνοκαναδό κ. Κάννης & δ.σ ένωσης Αξιωματικών Στρατού

Με το Δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο  συναντήθηκε σήμερα ο πρώην βουλευτής και υπουργός Βιομηχανίας Καναδά  Γιάννης Κάννης, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης. Ο κ. Κάννης από τα δραστήρια μέλη της ομογένειας του Καναδά,  που έλκει την καταγωγή από την Κάλυμνο, είναι  φίλος του δημάρχου από παλιά και έχει τιμηθεί με τον χρυσό σταυρό του Φοίνικα της Ελλάδος.

Ο Ελληνοκαναδός κ. Κάννης τρέφει μεγάλη αγάπη όχι μόνον για την ιδιαίτερη πατρίδα του την Κάλυμνο, αλλά και για όλη τη Δωδεκάνησο και όπως όλοι οι Έλληνες της Διασποράς εκφράζουν με κάθε τρόπο το ενδιαφέρον για την πρόοδο και το μέλλον του τόπου τους.

Με το δήμαρχο συζήτησαν, σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, θέματα κοινού  ενδιαφέροντος, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε ζητήματα περιβάλλοντος και επενδύσεων, ζητήματα στα οποία ο κ. Κάννης έχει εξειδικευθεί.

Έθεσε δε εαυτόν στη διάθεση της δημοτικής αρχής προς την κατεύθυνση αξιοποίησης προγραμμάτων που σχετίζονται με το περιβάλλον και  έχουν εφαρμοσθεί στον Καναδά και σε άλλες χώρες  με αξιοσημείωτη επιτυχία.

«Οι Έλληνες της Ομογένειας με τις δράσεις τους ευεργετούν πάντα τον Ελληνισμό και προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες στον τόπο καταγωγής τους» υπογράμμισε  ο δήμαρχος.

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο πραγματοποίησαν χθες ο πρόεδρος, αντιπρόεδρος και ο γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Αξιωματικών Στρατού και πρώην Χωροφυλακής, κύριοι Σταύρος Παναγιωτακόπουλος, Μιχαήλ Τσίπλης και Γεώργιος Λέκκας αντιστοίχως.

Γνώστες όλοι, από τις θέσεις που κατείχαν επί σειρά ετών στη Ρόδο, των  προβλημάτων που ταλανίζουν το νησί, εξέφρασαν τη βούληση να σταθούν αρωγοί στις προσπάθειες του δήμου προς κάθε κατεύθυνση, συμβάλλοντας με την πείρα  που διαθέτουν στην επίλυση των προβλημάτων των κατοίκων του νησιού.