Σημαντικές επαφές αντιδημάρχου Ανάπτυξης Γιώργου Πόκκια στην Αθήνα

Σειρά επαφών και συναντήσεων είχε στην Αθήνα ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Γιώργος Πόκκιας, στο περιθώριο της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της Π.Ε. Δήμων Νοτίου Αιγαίου.

  • Στη συνάντηση του με τον αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΕΛΓΟ «Δήμητρα», Γιώργο Καρούτσο και υπηρεσιακούς παράγοντες, συμφωνήθηκε η επίσπευση των διαδικασιών για την παραχώρηση στο Δήμο Ρόδου, του ακινήτου  905 στρεμμάτων  στη Βάρη Παραδεισίου, μετά και την εκπόνηση του master plan  για την περιοχή, με στόχο την ανάπτυξη και στήριξη του πρωτογενούς τομέα στο νησί μας.
  • Στη συνάντηση του κ. Πόκκια με τον γενικό διευθυντή Αγοράς του Υπουργείου Ανάπτυξης, Χρήστο Μπανό, κατατέθηκαν οι προτάσεις του Δήμου Ρόδου για την επικείμενη τροποποίηση – συμπλήρωση του Ν 4264 για το πλανόδιο εμπόριο, σταθερό και υπαίθριο, οι οποίες  υιοθετήθηκαν από το υπουργείο και την ερχόμενη Δευτέρα θα κατατεθούν και γραπτώς, προκειμένου να συμπεριληφθούν στον υπό διαμόρφωση νόμο.

Οι προτάσεις αφορούν  τους πλανόδιους παραγωγούς αγροτικών προϊόντων, ζωγράφους κλπ, καθώς επίσης και την ανανέωση παλαιών αδειών σε δικαιούχους, με στόχο την αποκατάσταση της ευνομίας στις υπαίθριες εμπορικές δραστηριότητες και την αισθητική αναβάθμιση των κοινοχρήστων χώρων του νησιού.

  • Στις απανωτές επαφές του αντιδημάρχου Ανάπτυξης κ. Πόκκια με πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Εσωτερικών, προωθήθηκαν θεσμικά ζητήματα των νησιωτικών δήμων, ενώ υπεγράφησαν κατανομές πόρων που αφορούν: φόρο εισοδήματος  για τους ΟΤΑ Δωδεκανήσου (6,5 εκατομ. ευρώ), τους αυξημένους, μόνο για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου,  πόρους των σχολείων και την κατανομή της τακτικής επιχορήγησης για τις ΠΕΔ της χώρας.
  • Τέλος, στη συνάντηση του με τον διευθυντή κρατικών οχημάτων του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, εγκρίθηκε η παραχώρηση στο Δήμο Ρόδου, ενός οχήματος για τις  ανάγκες της Δ/νσης Πρωτογενούς Τομέα, ενώ συμφωνήθηκε  η παραχώρηση κι άλλων οχημάτων  από τα τελωνεία και τον ΟΔΔΥ, βοηθώντας στην ανανέωση του τροχαίου υλικού του Δήμου Ρόδου.

Pin It on Pinterest

Share This