Νότιο Αιγαίο Αριπέλαγος Δημιουργίας “Απαντάμε στους υβριστές: Επιλέγουμε το συμφέρον του τόπου”

Τελικά δεν άντεξαν να προσποιούνται ότι είναι κάτι άλλο απ’ αυτό που είναι στην πραγματικότητα. Μπορεί οι «αμερικανιές» των επικοινωνιολόγων τους να τους περιόρισαν πρόσκαιρα, όμως είναι φανερό ότι κάτι τους έχει θορυβήσει, κάτι τους ανησυχεί. «Καλλωπιστικά» κέντρα τούς ρετουσάρουν, τους φτιάχνουν προφίλ, τους φωτογραφίζουν σε μέρη που δεν πήγαν ποτέ στη ζωή τους, κοντά σε ανθρώπους που δεν συνάντησαν ποτέ στο παρελθόν, απαθανατίζουν αυτές τις σπάνιες στιγμές, τις κάνουν σποτάκια και διαφημιστικές καταχωρήσεις, τους λένε να μη μιλάνε, να μην εκτίθενται γιατί τους κάνει κακό κλπ. Επαγγελματικές δουλειές.

Δεν μπόρεσαν όμως να κρυφτούν άλλο.  Ο αφτιασίδωτος εαυτός τους αποκαλύπτεται μαζί και το «χάρισμα» του πανικόβλητου υβριστή που κρύβεται μέσα τους. Για πόσο καιρό να σας «προφυλάξουν» οι επικοινωνιολόγοι και οι καμπάνιες ενός πακτωλού χρημάτων;

Ένας από τους «συναρχηγούς» του Γ. Χατζημάρκου, ο εκδότης της εφημερίδας «Γνώμη» Δ. Τσοπανάκης, αποκαλεί τον Γιάννη Μαχαιρίδη «δικτάτορα» και «μονάρχη».  Ο κ. Τσοπανάκης ως εκδότης εφημερίδας, το μόνο που έκανε όλα αυτά τα χρόνια στην κοινωνία της Ρόδου, που όπως υποστηρίζει τόσο πολύ αγαπάει, είναι να κρίνει και να λοιδορεί ανθρώπους που προσέφεραν στο τόπο. Να θυμίσουμε ότι η κοινωνία της Ρόδου «αναγνώρισε» αυτήν την προσφορά του γυρίζοντάς του την πλάτη, με αποτέλεσμα στις προηγούμενες εκλογές να μην εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του κ. Χατζημάρκου.

Για ποιο λόγο αλήθεια αυτό το μένος; Είναι ο τρόμος ότι η επικράτησή τους, βραχεία κεφαλή, στον πρώτο γύρο δεν τους είναι αρκετή. Απέναντι σε όλους αυτούς, θα είναι μια νέα γενιά αυτοδιοικητικών, μια παράταξη νέων ανθρώπων που άντεξε στη λασπολογία τους και στη μανία να καταλάβουν την εξουσία.

Απέναντί τους θα είναι ένα μεγάλο κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο, ομάδες ενεργών πολιτών που έχουν πάρει την απόφαση να υπηρετήσουν τον τόπο και όχι να εξυπηρετήσουν ημετέρους. Έχουν πάρει την απόφαση να προτάξουν το συμφέρον του τόπου και όχι τα συμφέροντα κάποιων. Αυτό φοβούνται ότι θα συμβεί την ερχόμενη Κυριακή, γι’ αυτό εκδηλώνουν αυτό το μένος. Τελευταίο τους καταφύγιο, μετά την παραπληροφόρηση και την εξαπάτηση του κόσμου, είναι σήμερα η πόλωση…

Αυτοαποκαλούνται «παράταξη επιχειρηματιών». Μην υποτιμάτε τον κόσμο, μην υποτιμάτε τη νοημοσύνη των επιχειρηματιών του τόπου μας. Να είστε σαφείς και ειλικρινείς.

Είστε μια ομάδα μερικών και μόνο επιχειρηματιών, ορισμένων μάλιστα η πορεία είναι γνωστή στην στενότερη κοινωνία της Ρόδου, καιτο μόνο που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί είναι επιτυχημένη. Και έρχεστε τώρα να διεκδικήσετε τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος και πόρων που αποκτήθηκαν με κόπο και τεράστια προσπάθεια για τη Ρόδο και τα υπόλοιπα νησιά.

Είμαστε εμείς, είναι αυτή η περιφερειακή αρχή, που σταθήκαμε στα δύσκολα στο πλευρό του συνόλου του επιχειρηματικού κόσμου, χωρίς να τους διαχωρίζουμε σε «απέναντι» και «κολλητούς». Αυτό το κάνατε εσείς.

Είναι η δική μας παράταξη διαχρονικά και αυτή η περιφερειακή αρχή που, όταν άλλοι έκαναν απλώς διαπιστώσεις, τάματα και προσευχές, βγαίναμε μπροστά και με ίδιους πόρους, χωρίς την ελάχιστη συνδρομή της κυβέρνησης, στηρίξαμε την τουριστική μας βιομηχανία που έμεινε όρθια. Κάτι που πετύχαμε με τη συνεργασία των φορέων και όλων των υγιών δυνάμεων του τόπου μας.

Είναι αυτή η παράταξη και αυτή η περιφερειακή αρχή που με σύνεση, αποφασιστικότητα και καταλυτικές παρεμβάσεις, δεν επιτρέψαμε να αγγίξει κανείς τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ που ισχύουν στα νησιά μας. Παρά τα σενάρια και τις επιδιώξεις των γραφειοκρατών της Αθήνας, κανείς δεν τόλμησε να τους αυξήσει. Το ίδιο θα γίνει και τώρα, που οι ψίθυροι επανέρχονται. Μαζί με το σύνολο του πραγματικού επιχειρηματικού κόσμου των νησιών μας θα αντισταθούμε και πάλι σθεναρά, μέχρι να κατανοηθεί από την Αθήνα ότι η Ελλάδα δεν σταματά στο Σούνιο.

Η νέα υβριστική επίθεση που δέχθηκε ο επικεφαλής της παράταξής μας, έρχεται να επιβεβαιώσει ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Ποτέ δεν ήμασταν.

Ομολογούν  γιατί αποτελούσε γι’ αυτούς μια απλή «τεχνική λεπτομέρεια», όπως δήλωναν, το δίλημμα Νότιο Αιγαίο ή Ρόδος; Γιατί είχαν τρομάξει από το βάρος της ευθύνης να παλέψουν για την πόλη και το νησί τους, όπου υποτίθεται είχαν τάξει τους εαυτούς τους. Αποδείχθηκαν μικροί και ανήμποροι μπροστά στην πρόκληση να υπηρετήσουν έναν νέο θεσμό που απαιτούσε κόπο και θυσίες για να στεριώσει.

Φοβήθηκαν όταν άλλοι Ροδίτες αποδέχθηκαν τη μεγάλη αυτή πρόκληση. Εύλογα λοιπόν τα ερωτήματα που υπάρχουν και βάζει η κοινωνία. Γιατί εγκατέλειψαν τον Δήμο Ρόδου; Γιατί φυγομάχησαν; Γιατί δεν θέλησαν να δώσουν αγώνες για την πόλη και το νησί τους;

Την απάντηση τη ξέρει ο κόσμος. Δεν ήθελαν να κοπιάσουν. Πάντα τα ήθελαν όλα έτοιμα. Ας μην παρερμηνευτεί η απάντησή μας. Τίποτα δεν θα σας χαριστεί. Θα υπερασπιστούμε το έργο μας. Γι’ αυτό το έργο, ο Γιάννης Μαχαιρίδης και όλοι εμείς που είμαστε στο πλευρό του, δώσαμε και δίνουμε τη ζωή μας κάθε μέρα, επί δώδεκα χρόνια, και δεν θα γίνει το λάφυρο κανενός. Κάθε ευρώ που διεκδικήσαμε, αξιοποιήσαμε και αποταμιεύσαμε με χρηστή διαχείριση και νοικοκυροσύνη, δεν θα γίνει το όχημα για να χτιστούν οι πολιτικές σας σταδιοδρομίες.

Και μια τελευταία επισήμανση, ας εκληφθεί και σαν προειδοποίηση. Να μην τολμήσει κανείς να διανοηθεί ότι στο βωμό της «επιχειρηματικότητας» θα διαμοιραστούν ή θα δοθούν βορά κομμάτια της δημόσιας περιουσίας.  

Την Κυριακή θα σταθεί απέναντί σας η μεγάλη πλειοψηφία του Ροδιακού λαού και των Νοτιοπελαγιτών συνολικά. Οι συμπατριώτες μας ξέρουν τι διακυβεύεται, ποιους να εμπιστευτεί, να κρίνουν πώς αντιλαμβάνεται ο ένας την προσφορά και πώς ο άλλος, ποιους εν τέλει θέλουν στο τιμόνι για την επόμενη κρίσιμη πενταετία.

Καλούμε όλες και όλους τους συμπολίτες μας να καταδικάσουν μαζικά την ερχόμενη Κυριακή τον τυχοδιωκτισμό μιας «παρέας» αυτοαποκαλούμενων επιχειρηματιών, η οποία αντιλαμβάνεται τον θεσμό της Περιφέρειας ως μπίζνα με στόχο το κέρδος, και να δώσουν μια ισχυρή εντολή στη μεγάλη παράταξη των έργων και τη ευθύνης.

Pin It on Pinterest