“Καμία αύξηση στο ΦΠΑ – Όχι στην κατάργηση των μειωμένων συντελεστών”

Δεν πέρασαν ούτε δέκα μέρες από τις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη  και η λαϊκή οικογένεια καλείται  να πληρώνει το δυσβάστακτο λογαριασμό των μέτρων του 3ου μνημονίου που έρχεται να προστεθεί στα δύο προηγούμενα.

Η προειλημμένη απόφαση της κατάργησης της έκπτωσης του 30% των συντελεστών του ΦΠΑ σε νησιά της περιφέρειας του Νότιου Αιγαίου έρχεται να προστεθεί στις αυξήσεις των συντελεστών του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, επιβαρύνει το κουτσουρεμένο εισόδημα των λαϊκών στρωμάτων.

Η νέα φοροεισπρακτική καταιγίδα είναι μονόπλευρα προσανατολισμένη στους εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, μικρούς αγρότες, γενικά τις λαϊκές οικογένειες.  Δεν θίγει το μεγάλο τουριστικό κεφάλαιο,  αφού με τις δυνατότητες νόμιμων φοροαπαλλαγών μέσα από αναπτυξιακά πακέτα, αφορολόγητα αποθεματικά και τριγωνικές πωλήσεις  του τουριστικού εμπορεύματος, όχι απλά δεν θα επιβαρυνθεί, αλλά θα συγκεντρώσει ακόμα μεγαλύτερο τμήμα της τουριστικής αγοράς.

Η κοροϊδία της «δεύτερης φορά αριστερά» των κυβερνητικών εκπροσώπων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, των πρόσφατων επανεκλεγέντων βουλευτάδων, αλλά και γενικότερα  των υποστηρικτών του ευρωμονόδρομου πάει σύννεφο. Το θράσος ξεχειλίζει με τις νέες υποσχέσεις για…. «ισοδύναμα» και άλλα γλαφυρά.

Στην ίδια ρότα και οι εκπρόσωποι της τοπικής διοίκησης που από τη μια υποστηρίζουν και εφαρμόζουν την πολιτική της Ε.Ε. και των Ελληνικών κυβερνήσεων, πολιτική υπεράσπισης των συμφερόντων του κεφαλαίου  και από την άλλη σηκώνουν δήθεν τη σημαία της αντίθεσης.

Η λαϊκή οικογένεια έχει ανάγκη σήμερα την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, το γάλα, τις παιδικές τροφές, τα φάρμακα, την υγεία, την παιδεία, στη ΔΕΗ, το νερό, το τηλέφωνο, στο πετρέλαιο κλπ.   

Η Λαϊκή συσπείρωση καλεί τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους ανέργους, τους αγρότες, τις νέες και τους νέους να μην δώσουν  ούτε μια μέρα ανοχή στην λαίλαπα που έρχεται. Να αντιδράσουν στην κατεύθυνση της μη εφαρμογής των μέτρων, που δεν σηκώνει πιά ο λαός. Να βρεθούν στους δρόμους του αγώνα με τις συνεπείς αγωνιστικές δυνάμεις υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων, στο δρόμο για τη ριζική ανατροπή.

ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟ ΦΠΑ!  ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΙΩΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ

Ρόδος 29-9-2015

Pin It on Pinterest