Η ομάδα Γυναικών Ρόδου της ΟΓΕ συμμετέχει στο συλλαλητήριο στις 22 Οκτώβρη

Η ομάδα Γυναικών Ρόδου της ΟΓΕ καλεί τις εργαζόμενες, άνεργες, αυτοαπασχολούμενες, αγρότισσες και νέες μητέρες στον αγώνα για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας! Τώρα, όσο ποτέ άλλοτε είναι η ώρα να επιστρέψουμε τα διλήμματα και τους εκβιασμούς ως απαράδεκτα!

Ποιος κερδίζει από την ανασφάλιστη δουλειά, που χτυπάει κόκκινο στις γυναίκες; Ποιος κερδίζει από τα υψηλά ποσοστά μερικής απασχόλησης των γυναικών, που σημαίνει μισό ένσημο-μισά δικαιώματα; Ποιος κερδίζει από τον νέο εργασιακό μεσαίωνα, με τις συμβάσεις έργου, τα 5μηνα ανασφάλιστης δουλειάς; Ποιος κέρδισε από τη λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων όλα τα προηγούμενα χρόνια; Ποιος κέρδισε από την περικοπή του επιδόματος τοκετού, που πλέον δίνεται σε όσες γυναίκες γεννούν σπίτι; Ποιος κερδίζει όταν ακόμα και για ένα ένσημο, οι νέες μητέρες χάνουν το επίδομα άδειας μητρότητας;

Οι μεγάλοι κερδισμένοι είναι η εργοδοσία και το κράτος, που στόχο έχουν να απαλλαγούν από το «βάρος» των ασφαλιστικών εισφορών, με το πρόσχημα ότι έτσι θα ανακάμψει η οικονομία. Βιομήχανοι, τραπεζίτες, τρόικα, κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν, έχουν στο στόχαστρο τα όποια ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά δικαιώματα μας έχουν απομείνει, με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ.

Οι εργαζόμενες, οι αγρότισσες, οι αυτοαπασχολούμενες, οι συνταξιούχοι δεν έχουμε καμιά ευθύνη για την κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων.

Οι απαράδεκτες δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας ότι «η κατάργηση της 5ετούς διαφοράς ανδρών και γυναικών στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης είναι βήμα για την ισότητα», δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες. Η πενταετής διαφορά στα όρια συνταξιοδότησης μεταξύ ανδρών και γυναικών δεν είναι ούτε προνόμιο, ούτε πρόωρη συνταξιοδότηση. Είναι η ελάχιστη αναγνώριση της κοινωνικής αξίας της μητρότητας και της βιολογικής διαφοράς των γυναικών. Δε θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια να βλέπουμε τη συνταξιοδότηση να γίνεται άπιαστο όνειρο για τις νέες γυναίκες, τη μητρότητα να “επιβραβεύεται” με ανεργία και κακοπληρωμένη – μισοανασφάλιστη δουλειά, τη φορολεηλασία να μας τσακίζει, τις αλλεπάλληλες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα. Δε θα δεχθούμε να στερούμαστε εμείς και τα παιδιά μας τον παιδικό σταθμό, το δάσκαλο, το γιατρό, το νοσοκομείο και το φάρμακο και οι εκμεταλλευτές του λαού να τρίβουν τα χέρια τους για τα νέα αντιλαϊκά προνόμια.

Να δώσουμε τη δική μας αγωνιστική απάντηση, με τη δική μας λαϊκή οργάνωση, με ενημέρωση και συζήτηση στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στις σχολές. Με αγωνιστική δράση να επιβάλουμε τη θέληση και το δίκιο μας, να διεκδικήσουμε όσα αξίζουν σε μας και τα παιδιά μας.

Όλες στο συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ.  στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

την Πέμπτη 22 Οκτώβρη και ώρα 18:00

H Διοικούσα Επιτροπή

της Ομάδας Γυναικών Ρόδου

μέλους της Ο.Γ.Ε.

Pin It on Pinterest

Share This