ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ: Η πρώτη πολιτική διαφήμιση στα παράνομα πλαίσια των στάσεων του ΡΟΔΑ

Τελικά οι Κασσάνδρες διαψεύστηκαν……
Η πρώτη πολιτική διαφήμιση στα παράνομα πλαίσια των στάσεων του ΡΟΔΑ
Γέμισαν τα παράνομα πλαίσια των στάσεων με Ελπίδες και διάφορα. Ξέρουμε δεν φταίνε οι εργαζόμενοι σε αυτές τις εταιρίες που τα τοποθετούν αλλά oι εταιρείες τις οποίες πλήρωσε το πολιτικό κόμμα για να διαφημιστεί πουλώντας το προϊόν του.
Φταίει τόσο ο Δήμος Ρόδου, όσο και ο ΡΟΔΑ που επιτρέπει στην εταιρία να τοποθετεί το προϊόν της πολιτικής διαφήμισης, , παρότι έχει λήξει η σύμβαση εκμετάλλευσης των στεγάστρων εδώ και χρόνια.
Η μισθώτρια εταιρεία “TOP OUTDOOR CONTROL AE” που εδρεύει στην Αθήνα έχει υπογράψει ιδιωτικό συμφωνητικό με το ΡΟΔΑ, αρχής γενομένης από την 1/1/06 χρονικής διάρκειας έξη ετών και είχε την εκμετάλλευση των στεγάστρων των στάσεων.
Η εκμετάλλευση έχει λήξει όμως, σύμφωνα με το ανωτέρω συμφωνητικό και ως εκ τούτου και η τοποθέτηση διαφημίσεων.
Θα πρέπει να γνωρίζετε γιατί διαμαρτυρόμαστε. Διαμαρτυρόμαστε γιατί η νομοθεσία της υπαίθριας διαφήμισης ( Ν. 3542/2007 άρθρο 11, παρ. 5) , προβλέπει ότι τα διαφημιστικά πλαίσια των στεγάστρων επιτρέπονται μόνο στην πλευρά που βρίσκεται στο αντίθετο προς την κατεύθυνση της κυκλοφορίας, επομένως ο οδηγός δεν αποσπάται βλέποντας το κάθετο πλαίσιο του στεγάστρου δηλαδή της διαφήμισης ενώ οδηγεί, ως εκ τούτου παρανομεί.
Επί πλέον σύμφωνα με την Υπουργική απόφαση 14473/ΦΕΚ 1295/Β/12.4.2012, προβλέπεται ο καθορισμός τρόπου χρήσης των χώρων που διατίθενται κατά την προεκλογική περίοδο στα πολιτικά κόμματα και σε συνασπισμούς συνεργαζομένων κομμάτων για την προεκλογική προβολή τους και άλλων λεπτομερειών και έγινε στον Δήμο Ρόδου η συζήτηση σχετική, παρουσία όλων των κομμάτων για το θέμα αυτό….. ποιός όμως θα επιβάλλει ποινές για όποιον παρανομεί;
Παράνομη διαφήμιση ακόμη και σε πληροφοριακές πινακίδες…… προς την Παλιά Πόλη ή προς τις Πηγές της Καλλιθέας;
H θέση μας είναι η ίδια, για όποιο άλλο κόμμα τοποθετήσει την πολιτική διαφήμισή του και διεκδικεί την ψήφο μας σε παράνομα πλαίσια των στεγάστρων και όχι μόνο…
Άραγε, ποιος νοιάζεται για την υπάρχουσα νομοθεσία και την εφαρμογή της, παρά τους βαρύγδουπούς λόγους και εξαγγελίες για την εφαρμογή της νομιμότητας; Παράδειγμα λαμπρό η διαφήμιση σε παράνομα πλαίσια στεγάστρων.
Άραγε, ποιος νοιάζεται για την συνεχόμενη ανομία;
Άραγε, ποιος νοιάζεται για τις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν από την παράνομη υπαίθρια διαφήμιση;

Άραγε, θα πρέπει να σιωπούμε ακόμα και όταν διαφημίζονται πολιτικές ιδέες και πολιτικά κόμματα και να προσπαθούμε να κρύψουμε την αλήθεια;
Γιατί να κρύβονται όλοι πίσω από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας, της κυβερνητικής και τοπικής αδιαφορίας ;
Γιατί ελίσσονται ταχύτατα αγνοώντας και αδιαφορώντας για τους νόμους και την οδική ασφάλεια;
Γιατί αδιαφορούν για τις ανθρώπινες ζωές που χάνονται στους δρόμους;
Γιατί αδιαφορούν και προσπαθούν να μας πείσουν για όλα αυτά που πρεσβεύουν τοποθετώντας την πολιτική τους διαφήμιση σε παράνομα πλαίσια στάσεων αδιαφορώντας ότι αποσπούν την προσοχή των διερχομένων οδηγών και την ελεύθερη κίνηση των πολιτών στο πεζοδρόμιο.
Η βούληση και η απόφασή μας, εδώ και χρόνια, είναι να μπει τέρμα σε αυτό το χάος. Γιατί σε τελική ανάλυση, ένα χαοτικό περιβάλλον διαμορφώνει χαοτικούς πολίτες.
Και μπορεί κάποιοι κακεντρεχείς να υποστηρίξουν ότι οι Βουλευτές δεν ξέρουν τι ψηφίζουν όλα αυτά τα χρόνια και οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία ξαναδιεκδικούν την ψήφο μας για να μας σώσουν στα παράνομα πλαίσια των στάσεων.
Αν διαφεύγουν τα ονόματα είμαστε εδώ για να τους τα υπενθυμίσουμε, όταν ζητούσαμε και εκλιπαρούσαμε με έγγραφα μας, να υλοποιήσουν τις αποφάσεις και τους νόμους που οι ίδιοι είχαν ψηφίσει για την μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων, μας αγνοούσαν και μας αγνοούν…..
Δυστυχώς ο δρόμος είναι μακρύς. Όσο το ζήτημα της οδικής ασφάλειας δεν αναγνωρίζεται σαν πολιτικό και κοινωνικό ζήτημα τόσο θα απομακρυνόμαστε από την λύση του.
Το ζήτημα αυτό και όλες οι παράμετροι που οδήγησαν και οδηγούν σε αυτό, δυστυχώς για μια ακόμα φορά βρίσκονται εκτός της εκλογικής ατζέντας των κομμάτων.
Όλοι βέβαια γνωρίζουν πως το ζήτημα αυτό δεν αφορά μόνον το παρελθόν αλλά και το παρόν και το μέλλον.
Κι όμως σιωπή…
Εμείς όμως δεν σιωπούμε ……..
Συνεχίζουμε …….
ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ