Ερώτηση του Μάνου Κόνσολα για τις μεγάλες ελλείψεις καθηγητών στο ΕΠΑΛ Καλύμνου

Με παρέμβαση του προς τον Υπουργό Παιδείας ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας αναδεικνύει τα μεγάλα κενά που υπάρχουν στο ΕΠΑΛ Καλύμνου, ένα και πλέον μήνα μετά την έναρξη της σχολικής περιόδου.

Ο Βουλευτής κάνει λόγο ακόμα και για έλλειψη βιβλίων ενώ επισημαίνει ότι δεν μπορούν να γίνουν ούτε τα μαθήματα στα οποία θα εξεταστούν οι μαθητές στις πανελλαδικές αφού σε δύο ειδικότητες δεν υπάρχουν καθηγητές.

Ο Μάνος Κόνσολας τονίζει ότι, λόγω της έλλειψης καθηγητών, χάνονται 340 διδακτικές ώρες σε εβδομαδιαία βάση, γεγονός που αν συνεχιστεί θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης του κ. Κόνσολα, έχει ως εξής:

                                           Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς

Κύριο Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

ΘΕΜΑ : « Ελλείψεις καθηγητών και βιβλίων στο ΕΠΑΛ Καλύμνου»

Κύριε Υπουργέ

Ένα και πλέον μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, εξακολουθεί να είναι προβληματική η λειτουργία του ΕΠΑΛ Καλύμνου λόγω της έλλειψης εκπαιδευτικών και βιβλίων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι , όπως καταγγέλουν οι ίδιοι οι καθηγητές του ΕΠΑΛ Καλύμνου, υπολογίζεται ότι χάνονται 340 ώρες μαθημάτων την εβδομάδα.

Παράλληλα δεν μπορούν να γίνουν ούτε κάποια από τα μαθήματα, στα οποία θα εξεταστούν οι μαθητές στις πανελλαδικές αφού δεν υπάρχουν καθηγητές στις συγκεκριμένες ειδικότητες.

Στον τομέα Υγείας και Πρόνοιας και στο Ναυτιλιακό Τομέα δεν υπάρχουν αντίστοιχες ειδικότητες καθηγητών.

Πρόβλημα υπάρχει και με την έλλειψη βιβλίων, κάτι που καθιστά ακόμα πιο δύσκολη την εκπαιδευτική διαδικασία στο ΕΠΑΛ Καλύμνου.

Είναι σαφές ότι αν δεν υπάρξει άμεση τοποθέτηση καθηγητών στο ΕΠΑΛ Καλύμνου θα είναι αδύνατον να καλυφθούν τα κενά που δημιουργούνται στους μαθητές.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

  1. Εάν στις προθέσεις του Υπουργείου είναι η κάλυψη , κατά προτεραιότητα, των κενών θέσεων εκπαιδευτικών των ακριτικών σχολείων και ιδιαίτερα του ΕΠΑΛ Καλύμνου.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου

Pin It on Pinterest

Share This