Εναέρια τουρκικά “παιχνίδια” στο Καστελόριζο που -προς Θεού- δεν είναι μακρυά!

Στο Καστελόριζο η Τουρκία έχει αρχίσει να “πιέζει”. Όλο και συχνότερα χειριστές πολιτικών αεροσκαφών αναφέρουν ότι δέχονται τις “υποδείξεις” από πιλότους τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών να απομακρυνθούν από …τον τουρκικό εναέριο χώρο. Οι υποδείξεις δεν λαμβάνονται υπ΄ όψιν αλλά είναι σαφές ότι η Τουρκία έχει αρχίσει να διαμορφώνει κλίμα.Κάθε μέρα ολο και περισσότερο…

Τα περιστατικά είναι σε γνώση αυτών που πρέπει ,έχουν αξιολογηθεί και προβληματίζουν στο βαθμό και την ένταση που πρέπει. Το Καστελόριζο είναι γνωστό οτι αποτελεί το σημείο κλειδί για την ΑΟΖ και το “αγκάθι” που πονά την Άγκυρα.

Η Τουρκία κάνει τα πάντα για να κρατά “ζωντανό” το κλίμα έντασης στο Αιγαίο. Ακόμη και με γεγονότα φανταστικά. Η Χουριέτ στην ηλεκρονική της έκδοση δημοσίευσε ρεπορτάζ για“επεισόδιο” μεταξύ τουρκικών και ελληνικών πολεμικών πλοίων στην Κάλυμνο βάζοντας και ολίγον από …αλιευτικά. Στο Λιμενικό και στο Πολεμικό Ναυτικό σπατάλησαν πολλές ώρες για να επιβεβαιώσουν αυτό που ήξεραν: ότι τίποτα απολύτως δεν συνέβη.

Το Καστελόριζο στρατιωτικά δεν είναι εύκολη υπόθεση . Η εγγύτητά του με την Τουρκία της δίνει την δυνατότητα και το απόλυτο πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού. Μπορεί ανά πάσα στιγμή να προκαλέσει ένα “εντυπωσιακό” επεισόδιο που θα προκαλέσει σοκ στην ελληνική κοινή γνώμη. Αυτό που πρέπει να μας απασχολεί είναι η ουσία. Αν κοιτάξουμε αυτή θα αποφύγουμε και τις εντυπώσεις.

Στο Καστελόριζο έχει δέσει μια πυραυλάκτος Super Vita για “παν ενδεχόμενο”. Η αεροπορική του κάλυψη είναι πιο “προβληματική” λόγω των γεωγραφικών δεδομένων που προαναφέραμε και ευνοούν τα εναέρια “παιχνιδάκια” της Τουρκίας. Ίσως θα πρέπει με κάποιο τρόπο η εναέρια παρουσία μας στην περιοχή να γίνει πιο αισθητή.

Όπως και να ΄χει η κατάσταση στο μικροσκοπικό στον χάρτη αλλά …τεράστιο σε σημασία νησί φαίνεται ότι αρχίζει να γίνεται απρόβλεπτη. Ας έχουμε το νου μας γιατί το Καστελόριζο σε καμία περίπτωση …δεν είναι μακρυά.

Αυτά προς το παρόν…

πηγή:  onalert.gr

Pin It on Pinterest