Διαδοχικές συναντήσεις Δημάρχου Ρόδου με προέδρους ECO CITY και LIONS

Ζητήματα εθελοντισμού και  κοινωνικής αλληλεγγύης ήταν το κύριο αντικείμενο των διαδοχικών  συναντήσεων του Δημάρχου Φώτη Χατζηδιάκου  με τον πρόεδρο του ECO CITY  Θάνο Ζαφειρόπουλο αρχικά και τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της Λέσχης LIONS Ρόδου Παύλο Μπακίρη, παρουσία των αντιδημάρχων Εθελοντισμού και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Άννας Ζωάννου, Παιδείας Στέργου Παρδαλού και Πολιτισμού Τέρη Χατζηιωάννου και της προέδρου του κέντρου ΔΙΟΔΟΣ Ιωάννας Μαρίνου.

Ο κ. Ζαφειρόπουλος ζήτησε τη συνεργασία της δημοτικής αρχής και του δημάρχου προσωπικά για την εφαρμογή από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο του προγράμματος Eco – mobility, βάσει του οποίου μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου, χωρίζονται σε οκτώ ομάδες και προχωρούν στην καταγραφή των προβλημάτων προσβασιμότητας που αντιμετωπίζουν τα ΑΜΕΑ στην πόλη της Ρόδου. Στη συνέχεια και το αργότερο μέχρι τον επόμενο Φεβρουάριο, οι ομάδες εργασίας προτείνουν λύσεις για πρόσβαση των ΑΜΕΑ όπου χρειάζεται.

Στο εν λόγω εγχείρημα, το οποίο ο δήμαρχος θεωρεί εξαιρετικά σημαντικό και φυσικά συναίνεσε, εμπλέκονται και άλλοι φορείς και εθελοντικές οργανώσεις.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Ρόδου, δέχθηκε στο γραφείο του τον πρόεδρο της Λέσχης LIONS  Παύλο Μπακίρη και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου Ευαγόρα Νικολάου, Ιωάννα Τσάρπα και Στέλλα Αναστασιάδη.

Ο κ. Μπακίρης παρουσίασε στον κ. Χατζηδιάκο και τα στελέχη της δημοτικής αρχής το πρόγραμμα της χρονιάς της Λέσχης LIONS, που βασίζεται στους άξονες εθελοντισμός – κοινωνική αλληλεγγύη και έχει πάντα επίκεντρο την  προσφορά στους συνανθρώπους μας.

Ζητήθηκε η αρωγή και η συνεργασία του δήμου στα συγκεκριμένα θέματα και που αφορούν κυρίως τους κατοίκους των απομακρυσμένων, κατά κύριο λόγο, χωριών της Ρόδου.

Όπως επεσήμανε με τη σειρά του ο κ. Χατζηδιάκος, η δημοτική αρχή όχι μόνο επικροτεί αλλά συγχαίρει τέτοιες πρωτοβουλίες που έχουν ως αντικείμενο την προσφορά στις αδύναμες ομάδες του πληθυσμού, κάτι που αποτελεί διαχρονικά και τη βάση των δράσεων της δημοτικής αρχής.