Υποβλήθηκε για έγκριση το νέο πρόγραμμα LEADER /CLLD από την ΑΝΔΩ. Διεκδικεί ποσό 16 εκ. ευρώ για τα Δωδεκάνησα. Μέχρι τέλος του χρόνου τα αποτελέσματα.


Η ΑΝ.ΔΩ. Α.Ε., στο πλαίσιο της σχετικής πρόσκλησης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπέβαλε για έγκριση τον δεύτερο φάκελο που αφορά την Στρατηγική, τους στόχους και τις προτεινόμενες δράσεις του Τοπικού Προγράμματος CLLD / LEADER της Δωδεκανήσου.

Για ακόμα μια φορά η ΑΝ.ΔΩ. Α.Ε., η πολυμετοχική εταιρεία της αυτοδιοίκησης και των φορέων του νομού, για τέταρτη συνεχόμενη προγραμματική περίοδο, έδωσε τον καλύτερο «εαυτό της» στη μάχη της διεκδίκησης νέων πόρων για τα Δωδεκάνησα προκειμένου να στηρίξει την επιχειρηματικότητα και να τονώσει τις ιδιαίτερα εύθραυστες μικρο- οικονομίες των νησιών μας.

Ο φάκελος ολοκληρώθηκε εντός των προβλεπομένων προθεσμιών, από το εμπειρότατο και άρτια καταρτισμένο προσωπικό της ΑΝ.ΔΩ. ΑΕ, μετά από συστηματική και εντατική εργασία και αφού προηγήθηκε κύκλος διαβουλεύσεων με την τοπική αυτοδιοίκηση και τους τοπικούς φορείς σε όλη την Δωδεκάνησο, ούτως ώστε η νέα πρόταση να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της περιοχής, με ουσιαστική συμβολή στην τοπική ανάπτυξη, κυρίως των μικρών νησιωτικών κοινωνιών.

Το νέο πρόγραμμα προτίθεται να στηρίξει κατά κύριο λόγο την επιχειρηματικότητα αλλά και να αναδείξει την μοναδική Δωδεκανησιακή Ταυτότητα. Θα προωθηθούν δράσεις μεταποίησης και τυποποίησης προϊόντων, μικρές βιοτεχνίες, οικοτεχνίες, επενδύσεις για την ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού και έργα δημόσιου χαρακτήρα στον τομέα του περιβάλλοντος και του πολιτισμού. Προτεραιότητα θα δοθεί στις δικτυώσεις επιχειρήσεων, στους ποιοτικούς εκσυγχρονισμούς, στην καινοτομία, στην κοινωνική επιχειρηματικότητα και στην ανάδειξη του πολιτιστικού μας προϊόντος.

Η έγκριση από το Υπουργείο αναμένεται μέχρι το τέλος του χρόνου ενώ – μετά τη σχετική αναμόρφωση του προγράμματος – αναμένονται και οι πρώτες προκηρύξεις για επενδυτικά σχέδια.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble