ΠΑΜΕ Ρόδου: Υπερψήφισαν Όλοι Μαζί για ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες


Η προπαγανδιστική μηχανή της κυβέρνησης δουλεύει στο φουλ, από τη μια καλλιεργώντας πολύμορφα τον κοινωνικό αυτοματισμό και από την άλλη πασχίζοντας να πείσει ότι η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης την οποία έχει αναλάβει να φέρει σε πέρας ικανοποιώντας ένα διαχρονικό αίτημα των μεγαλοεπιχειρηματιών είναι μονόδρομος και προς το συμφέρον των λαϊκών στρωμάτων.
Όσο όμως κι αν πασχίζουν να μετατρέψουν το τέρας σε νεράιδα, η αλήθεια δεν κρύβεται. Αύριο 29.1 έρχεται για ψήφιση στη βουλή η επικύρωση οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την απελευθέρωση της δραστηριότητας των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών στην Ελλάδα. Μάλιστα έχει ήδη υπερψηφιστεί επί της αρχής από όλα τα κόμματα που υπερασπίζονται αυτό το δρόμο ανάπτυξης, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ,ΠΑΣΟΚ,ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ, Ένωση Κεντρώων, ενώ τελευταία στιγμή άλλαξε την ψήφο της σε όχι η ναζιστική Χρυσή Αυγή.
Επιβεβαιώνεται με τον πιο εξόφθαλμο τρόπο ότι η «μεταρρύθμιση» της κοινωνικής ασφάλισης εξυπηρετεί πολλαπλούς στόχους. Την απαλλαγή των εργοδοτών από το βαρίδι του «μη μισθολογικού κόστους» εξασφαλίζοντάς τους ανταγωνιστικότητα και μεταλύτερα ποσοστά κερδοφορίας. Την απαλλαγή του κράτους από την υποχρέωση αυτή και φυσικά τη δημιουργία ενός νέου πεδίου κερδοφορίας για τα λιμνάζοντα κεφάλαια που ψάχνουν σίγουρες επενδύσεις. Άλλωστε οι εκπρόσωποι των ασφαλιστικών εταιρειών πανηγυρίζουν ήδη.
Το πολιτικό προσωπικό των μεγαλοεπιχειρηματιών μπορεί να κοκοροτρώγεται στήνοντας ένα σκηνικό τεχνητής πόλωσης, όμως αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι τους ενώνουν περισσότερα από ότι τους χωρίζουν.
Με ποιο αλήθεια πλαίσιο καλούν αυτές οι πολιτικές δυνάμεις που δραστηριοποιούνται και στο εργατικό κίνημα και κλίνουν την «ενότητα» σε όλες τις πτώσεις, το λαό να αγωνιστεί και αντιπαλέψει το έκτρωμα του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου εν όψει και της απεργίας της 4ης Φλεβάρη;
Είναι ώρα να βγουν συμπεράσματα…
Το ΠΑΜΕ, καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους, , τους αγρότες, τους συνταξιούχους, να μπουν στο αγώνα, να συσπειρωθούν με το ταξικό εργατικό – λαϊκό κίνημα.
Να αποσυρθεί τώρα το αντιασφαλιστικό έκτρωμα. Να καταψηφιστεί η επικύρωση των οδηγιών της ΕΕ που ανοίγουν το δρόμο στις ιδιωτικές ασφαλιστικές.
Όλοι στην απεργία στις 4 Φλεβάρη και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ που θα ξεκινήσει από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στις 11πμ και θα καταλήξει στην πλατεία Κύπρου.
Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ
28.1.2016

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια