Εξηγήσεις απο τον Δήμαρχο Ρόδου ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ για τις μετακινήσεις υπαλλήλων του Δήμου


«Μετακινήσεις υπαλλήλων στο Δήμο Ρόδου»

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Δωδεκανήσου εκφράζει τον έντονο προβληματισμό της για την αιφνιδιαστική μετακίνηση Διευθυντών του Δήμου Ρόδου, η οποία διατάχθηκε με την υπ’ αρ. 697/24.3.2016 απόφαση Δημάρχου και χωρίς καμιά συζήτηση με τους εργαζόμενους, αλλά και για την επί ένα χρόνο καθυστερημένη τοποθέτηση των τμηματαρχών του Δήμου με την υπ’ αρ. 695/24.3.2016 απόφαση Δημάρχου.

Οι ενέργειες αυτές εξαντλούν τα όρια που παρέχει ο νόμος να αποφασίζει υπέρ των συμφερόντων του Δήμου ο εκάστοτε Δήμαρχος. Με τις αποφάσεις του Δημάρχου Ρόδου καταδεικνύεται η ανάγκη αλλαγής της νομοθεσίας, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους Δημάρχους να μετακινούν το προσωπικό τους χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανένα, και χωρίς να είναι σίγουρο ή προφανές αν λειτουργούν εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του Δήμου τους.

Η Ν.Ε. λαμβάνοντας υπ’ όψη την υπ’ αρ.9/28-03-2016 επιστολή της ΕΜΔΥΔΑΣ Δωδεκανήσου προς τον Δήμαρχο για το θέμα αυτό, διαπιστώνει πως εγείρονται ζητήματα που αμφισβητούν και αποδοκιμάζουν τις εν λόγω αποφάσεις. Οι μετακινήσεις αυτές όπως αναφέρει η επιστολή, απαξιώνουν την προσωπικότητα του υπαλλήλου και εύλογα μπορεί να συμπεράνει κάποιος πως δημιουργούν ζητήματα αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών του Δήμου προς τους δημότες του.

Πιο συγκεκριμένα η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ν. Δωδ/σου διαμαρτύρεται και καταλογίζει στον κ. Δήμαρχο πολιτικές σκοπιμότητες, όταν μετακινεί απροειδοποίητα, αιφνιδιαστικά, χωρίς να προηγηθεί καμιά συζήτηση, την Δ/ντρια της Πολεοδομίας του Δήμου Ρόδου και χωρίς να το γνωρίζει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κατά δήλωση του, κάνοντας κατάχρηση της εξουσίας του και της δυνατότητας που του δίνει ο νόμος.

Καλούμε το Δήμαρχο Ρόδου να απαντήσει και να δικαιολογήσει επαρκώς στο Ροδιακό λαό τις αποφάσεις του. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να ανακαλέσει τις αποφάσεις μετακίνησης των εν λόγω υπαλλήλων και να ανοίξει το κεφάλαιο καλύτερης αξιοποίησης του υπαλληλικού δυναμικού του Δήμου Ρόδου από μηδενική βάση και με διάλογο με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, δηλαδή τα συλλογικά όργανα, τους πολιτικούς προϊσταμένους υπηρεσιών και πρωτίστως τους υπαλλήλους του Δήμου Ρόδου. Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε πως θα παρακολουθούμε την εξέλιξη υποθέσεων στην Νότια και τη Βόρεια Ρόδο, στην πόλη της Ρόδου αλλά και στις παραλίες του νησιού, υπέρ των συμφερόντων του Δήμου, αλλά και για την ίση και δίκαιη μεταχείριση των δημοτών.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble