Έκτακτη οικονομική ενίσχυση από την Ε.Ε. ζητεί ο δήμαρχος Κω

A dinghy overcrowded with Syrian refugees approaches a beach on the Greek island of Kos after crossing a part of the Aegean sea from Turkey to Greece, August 13, 2015. The United Nations refugee agency (UNHCR) called on Greece to take control of the "total chaos" on Mediterranean islands, where thousands of migrants have landed. About 124,000 have arrived this year by sea, many via Turkey, according to Vincent Cochetel, UNHCR director for Europe.  REUTERS/Yannis Behrakis  TPX IMAGES OF THE DAY

Την έκτακτη οικονομική ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τη χώρα μας για να αντιμετωπιστεί το μεταναστευτικό πρόβλημα στην Κω, ζητά από τον αρμόδιο Επίτροπο Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο ο δήμαρχος Κω Γιώργος Κυρίτσης.

Ο Δήμαρχος επισημαίνει ότι η διαχείριση και η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος στην Κω είναι ιδιαίτερα δυσχερής, ενώ η λύση του πλοίου που τελικά υιοθετείται για την διαμονή, ταυτοποίηση και μεταφορά παράνομων μεταναστών και προσφύγων, θα απαιτήσει οικονομικούς πόρους.

Ο κ. Κυρίτσης που αναμένεται να έχει και τηλεφωνική επικοινωνία, εντός της ημέρας με τον κ. Αβραμόπουλο, τονίζει επίσης ότι θα πρέπει να υπάρξει έκτακτη οικονομική ενίσχυση από το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων προς τη χώρα μας, προκειμένου να ενισχυθούν οι υποδομές φύλαξης των θαλάσσιων συνόρων στην περιοχή της Κω.

Σε δήλωση του, ο κ. Κυρίτσης, αναφέρει: «Οι έκτακτες καταστάσεις απαιτούν έκτακτες αποφάσεις και μέτρα. Ο κ. Αβραμόπουλος είναι φίλος της Κω, κυρίως όμως έχει ρεαλιστική αντίληψη για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού. Ευελπιστώ ότι και αυτή τη φορά θα βοηθήσει τη χώρα και την ελληνική κυβέρνηση, προωθώντας μία έκτακτη οικονομική ενίσχυση, από την Ευρωπαϊκή Ένωση που είναι αναγκαία για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στην Κω και στα άλλα νησιά».

Σημειώνεται πως στη μία το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη συνάντηση του κ. Αβραμόπουλου με τους συναρμόδιους υπουργούς για το θέμα της; μετανάστευσης.

Πηγή : newsbeast.gr