Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στηρίζει ενεργά τον αγώνα της Ρόδου για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021


Τον δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο, την συντονίστρια του γραφείου υποψηφιότητας της Ρόδου για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα, κ. Αλίκη Μοσχή, και τα μέλη της ομάδας εργασίας δέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, παρόντων του Προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Γιάννη Πάππου, του Προέδρου της ΕΞΡ κ. Αντώνη Καμπουράκη και του Προέδρου του ΕΣΡ κ. Νίκου Μπόνη, όπου τέθηκε το περίγραμμα της συνεργασίας τους, ενόψει της τελικής επιλογής της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης τον προσεχή Νοέμβριο, μεταξύ των τριών πόλεων, Ρόδου, Καλαμάτας και Ελευσίνας, που αποτελούν τις φιναλίστ για τον τίτλο.

Ο Περιφερειάρχης δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα έχει ενεργό ρόλο και θα στηρίξει με όλες τις δυνάμεις της το εγχείρημα της Ρόδου να κερδίσει τον πολυπόθητο τίτλο.

Τόνισε την υπερτοπική, περιφερειακή διάσταση που έχει ο αγώνας της Ρόδου, δεδομένου ότι στην ιστορία της , δεν περιορίστηκε ποτέ από τα γεωγραφικά της όρια, είχε ευρύτερα σύνορα που αγκάλιαζαν και άλλα νησιά.

Αντικείμενο της σημερινής σύσκεψης ήταν ο συντονισμός όλων των τοπικών φορέων και των επαγγελματικών τάξεων για να στηρίξουν την διεκδίκηση της Ρόδου, ένα στόχο που, όπως τόνισε, αφορά ολόκληρη την τοπική κοινωνία.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble