Φ. Χατζηδιάκος: « Οι συντονισμένες ενέργειες όλων των φορέων στα δύσκολα ζητήματα του τόπου, φέρουν αποτελέσματα »


Το μείζον ζήτημα που δημιουργήθηκε χθες στο αεροδρόμιο «Διαγόρας», η αποτελεσματική αντιμετώπιση του από το Δήμο Ρόδου και την Περιφέρεια  Νοτίου Αιγαίου, η συνεργασία  του Δημάρχου με τον βουλευτή Νεκτάριο Σαντορινιό σήμερα, αλλά και η πρόσφατη συνεργασία του με τον περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκο, αποτελούν τα βασικά ζητήματα στα οποία αναφέρθηκε ο δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος, κατά τη διάρκεια της σημερινής  συνέντευξης τύπου  προς τα τοπικά ΜΜΕ.  

Αεροδρόμιο «Διαγόρας»  

«Οι συντονισμένες  ενέργειες όλων των φορέων στα δύσκολα ζητήματα του τόπου φέρουν αποτελέσματα. Δεν περισσεύει κανείς».

Με τη φράση αυτή ο δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος κατέδειξε ότι ακόμα και στις πιο δύσκολες καιρικές συνθήκες ή και στις όποιες αντιξοότητες παρουσιασθούν, οι συντονισμένες ενέργειες όλων των φορέων του τόπου, φέρουν επιτυχή αποτελέσματα. Και αυτό επετεύχθη χθες με το πρόβλημα που παρουσιάσθηκε στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου .

Αναλυτικότερα:

Άμεση ήταν η κινητοποίηση του Δήμου Ρόδου μετά από προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου Φώτη Χατζηδιάκου, στο μείζον ζήτημα που προέκυψε χθες το απόγευμα στο αεροδρόμιο «Διαγόρας», λόγω της καθίζησης που δημιουργήθηκε στο κέντρο του αεροδιαδρόμου,  εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων.

Αναμενόμενο αποτέλεσμα ήταν, η ακύρωση  πολλών πτήσεων από και προς τη Ρόδο, με τους τουρίστες να παραμένουν επί ώρες στο αεροδρόμιο.

Ο κ. Χατζηδιάκος, επικοινώνησε ο ίδιος με την αερολιμενάρχη και  βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο αεροδρόμιο, ενώ με δική του εντολή εκλήθησαν συνεργεία του Δήμου, της ΔΕΥΑΡ.

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του ιδιώτη εργολάβου- μηχανικού Γιάννη Γλυνού, που εκλήθη από το δήμαρχο για την επίλυση του προβλήματος,  καθώς και του κ. Μαστρογιαννάκη που εκλήθη τόσο από τον περιφερειάρχη όσο και από τον δήμαρχο.

Όλα τα συνεργεία υπό την καθοδήγηση του κ. Γλυνού και την επίβλεψη των τεχνικών της ΥΠΑ,  αποκατέστησαν τη ζημιά κατά τη διάρκεια της νύκτας, παρουσία του δημάρχου και της αερολιμενάρχη.

Ο αεροδιάδρομος ετέθη σε λειτουργία τις πρωινές ώρες σήμερα και οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου εκτελούνται πλέον κανονικά.

Ο δήμαρχος ευχαρίστησε όλους όσους  συνέδραμαν στην όλη προσπάθεια, καθώς  όπως τόνισε «ένοιωθαν το βάρος της ευθύνης και έδρασαν άμεσα και αποτελεσματικά». Επεσήμανε δε ότι λόγω της σπουδαιότητας του θέματος επιβάλλεται «να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους και όταν έλθει η ώρα θα συζητήσουμε με την ΥΠΑ. Άλλωστε ο δήμαρχος και οι θεσμικοί εκπρόσωποι ενός τόπου καθήκον έχουν τη διαφύλαξη και την προστασία του τόπου, χωρίς να δίνουν δικαίωμα για αρνητικά σχόλια».

Συνεργασία Δημάρχου με βουλευτή Νεκτάριο  Σαντορινιό

Ουσιαστική και εποικοδομητική χαρακτήρισε ο δήμαρχος κ. Χατζηδιάκος τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον βουλευτή Δωδεκανήσου  Νεκτάριο Σαντορινιό. Ο δήμαρχος  ζήτησε εκ νέου τη στήριξη όλων των βουλευτών του Νομού, προς την κατεύθυνση επίλυσης των προβλημάτων του τόπου και δη στη δρομολόγηση λύσεων για τα θέματα της Ροδιακής Έπαυλης, της μαρίνας «και όλων των μεγάλων έργων που  δικαιούται  το νησί» όπως τόνισε ο κ. Χατζηδιάκος.

Συνεργασία Δημάρχου με Περιφερειάρχη

Τα έργα του ΕΣΠΑ που αφορούν το νησί της Ρόδου, καθώς και τα χρηματοδοτούμενα από την ΠΝΑΙ  έργα στο Δήμο Ρόδου, ήταν το αντικείμενο της πρόσφατης συνεργασίας του Δημάρχου με τον Περιφερειάρχη, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη  Γιάννη Φλεβάρη και του αντιδημάρχου Αθηνόδωρου Κωνσταντίνου.

Συνεργασία κατά την οποία εξετάσθηκαν ενδελεχώς όλα, τα εγγεγραμμένα στα Τεχνικά Προγράμματα και των δύο φορέων, έργα και τα οποία αφορούν τους άξονες: βρεφονηπιακοί σταθμοί (Κοσκινού, Ιαλυσού), νηπιαγωγεία, σχολικές και αθλητικές εγκαταστάσεις, αναπλάσεις (Λίνδος, Φαληράκι, πόλη της Ρόδου) και μικρές άλλες παρεμβάσεις.

Ο δήμαρχος έκανε λόγο για «απόλυτη ταύτιση απόψεων καθώς  και οι δύο πλευρές  επιδιώκουν να δοθούν λύσεις και να ολοκληρωθούν τα πιο σημαντικά έργα της πρωτεύουσας της Δωδεκανήσου, που αποτελεί και την κινητήριο ατμομηχανή του Νομού».

Δεν παρέλειψε δε να συγχαρεί τον κ. Χατζημάρκο για την αποτελεσματική διεκδίκηση πόρων, ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ για τα σχολικά κτίρια των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, καθώς και αντιστοίχου ποσού για αντιπλημμυρικά έργα. Η κατανομή δε των πόρων θα γίνει, όπως επεσήμανε ο κ. Χατζηδιάκος, μέσω της ΠΕΔ. Η συνάντηση αυτή , με σύμφωνη γνώμη και των δύο, θα επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια