Βραχιόλι μπορεί να ανιχνεύσει τα πρώιμα στάδια της κατάθλιψης και της άνοιας


Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», το βραχιόλι αυτό παρακολουθεί την διάθεση των ατόμων σαν να κάνει έναν προληπτικό έλεγχο της ψυχικής τους υγείας . 

Το περικάρπιο αυτό μπορεί να εντοπίσει τα πρώτα σημάδια απώλειας μνήμης που θεωρούνται προάγγελος άνοιας, όπως υπογραμμίζουν οι ερευνητές.

Πρόκειται για μία συσκευή προηγμένης τεχνολογίας, η οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ακόμη και από τους εργοδότες προκειμένου να εντοπίζουν έγκαιρα τους εργαζόμενους που κινδυνεύουν από άνοια και κατάθλιψη.

Με το βραχιόλι αυτό, όπως επισημαίνει το βρετανικό δημοσίευμα, οι εργοδότες θα μπορούν να παρακολουθούν το πόσο ικανοποιημένοι είναι οι οι υφιστάμενοί του απ΄αυτό που κάνουν.

Παρακολουθώντας την ψυχική υγεία των εργαζομένων, οι εργοδότες θα μπορούν να μειώνουν τις χαμένες εργατοώρες αφού πολλοί υπάλληλοι μένουν εκτός γραφείου καθώς ταλαιπωρούνται από ψυχικές ασθένειες.

Για παράδειγμα, όταν ένα βραχιόλι ανιχνεύσει έναν κακοδιάθετο έναν εργαζόμενο, ο εργοδότης θα μπορούσε να του τονώσει το ηθικό στέλνοντάς του ένα γραπτό μήνυμα για να τον ενθαρρύνει. Η εργοδοσία θα μπορούσε επίσης να συμβουλέψει τα άτομα με προβλήματα μνήμης να υποβληθούν σε εξέταση για άνοια.

Οι ερευνητές που ανέπτυξαν το βραχιόλι το οποίο παρακολουθεί την διάθεση και την ψυχική υγεία των ατόμων είναι δύο διακεκριμένοι νευροεπιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ: η Μπάρμπαρα Σαχακιάν και ο Τρέβορ Ρόμπινς .

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», η «Cambridge Cognition», μια εταιρεία που συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ , εκφράζει την βεβαιότητα ότι το βραχιόλι μπορεί να ανιχνεύσει τα πρώιμα στάδια όχι μόνο της  άνοιας και της κατάθλιψης αλλά και της διπολικής διαταραχής

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια