Βραβεύτηκαν οι μαθητές της Ρόδου του διαγωνισμού «Μεγάλες Γιορτές της Ανακύκλωσης για τους μαθητές»


 Τους μαθητές των σχολείων της Ρόδου,  που συμμετείχαν στη δραστηριότητα «Μεγάλες Γιορτές της Ανακύκλωσης για τους μαθητές» και αναδείχθηκαν πρώτοι στην Ελλάδα, βράβευσε στην αίθουσα Εθιμοτυπίας του Δήμου Ρόδου, ο Δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος, σε συνεργασία με το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών “ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ” και τελούν υπό την Αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων.

     Βραβεύτηκαν  τα τρία σχολικά τμήματα του 11ου και 13ου Δημοτικού Σχολείου και του 7ου Γυμνασίου Ρόδου, τα  οποία πρώτευσαν στον μεγάλο διαγωνισμό, στην προσπάθεια του να τονίσει  τη δυναμική που έχει η ανακύκλωση αλλά και η περιβαλλοντική εκπαίδευση των μαθητών του Δήμου.

   Συνολικά οι μαθητές των 17  Σχολείων της Ρόδου που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, ανακύκλωσαν  150.000 υλικά, εκ΄ των οποίων τα 41.466, περισυνέλεξε το 7ο Γυμνάσιο Ρόδου, που αναδείχθηκε το πρώτο Σχολείο  στην Ελλάδα.   Συγκεκριμένα:

  • 1ος Νικητής:

Το Γ2 Τμήμα του 7ου Γυμνασίου Ρόδου, που επέστρεψε 41.466 συσκευασίες για ανακύκλωση, του οποίου ΟΛΟΙ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ κερδίζουν από ένα Tablet.

  • 2ος Νικητής:

Το Γ2 Τμήμα του 13ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου, που επέστρεψε 21.658 συσκευασίες για ανακύκλωση, του οποίου ΟΛΟΙ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ κερδίζουν από ένα MP4 musicplayer.

  • 3ος Νικητής:

Το Ε Τμήμα του 11ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου, που επέστρεψε 17.060 συσκευασίες για ανακύκλωση, του οποίου ΟΛΟΙ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ κερδίζουν από ένα MP3 musicplayer.

     Η δημοτική Αρχή, επεξεργάζεται  τους τελευταίους πέντε μήνες συγκεκριμένο πρόγραμμα, προκειμένου να έχει στη διάθεση της,  κεντρικά  σημεία περισυλλογής ανακυκλώσιμων απορριμμάτων, τα οποία θα τα τοποθετήσει σε επιλεγμένα κεντρικά σημεία της τουριστικής περιοχής του νησιού. Παράλληλα ετοιμάζει διαγωνισμό για  την προμήθεια ξεχωριστών  κάδων  ανακυκλώσιμων υλικών, που θα καλύψουν τις ανάγκες όλο και περισσοτέρων κατοίκων και που θα πιστοποιούν ότι η Ρόδος είναι  ευρωπαϊκή πόλη, η οποία   μπορεί να διαχειριστεί τα στέρεα ανακυκλώσιμα υλικά, προς όφελος της επαναχρησιμοποίησης  και του περιβάλλοντος της.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια