Η βουλή ψήφισε : Δημοψήφισμα την Κυριακή 5 Ιουλίου


Υπερψηφίστηκε η πρόταση της κυβέρνησης για δημοψήφισμα

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά μετά από αρκετές εντάσεις η πολύωρη συζήτηση στη βουλή, έπειτα από πρόταση του υπουργικού συμβουλίου για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για κρίσιμο εθνικό θέμα, σύμφωνα με το άρθρο 44 παρ. 2 του συντάγματος.

Στο δημοψήφισμα ο ελληνικός λαός καλείται να αποφασίσει αν γίνεται αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας από την Ευρώπη. Το ερώτημα του δημοψηφίσματος που θα διεξαχθεί την Κυριακή 5 Ιουλίου θα είναι αναλυτικά:

‘»Οσοι πολίτες απορρίπτουν την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΟΧΙ»

«Όσοι πολίτες συμφωνούν με την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΝΑΙ»

Η διεξαγωγή δημοψηφίσματος εγκρίθηκε από το ελληνικό κοινοβούλιο στις 03.00 τα ξημερώματα  με 178  «ΝΑΙ», 120 «ΟΧΙ» και 0 «ΠΑΡΩΝ». «ΝΑΙ» ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής», ενώ «ΟΧΙ» ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙΟΥ.

Η πρόεδρος της βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, θα παραδώσει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο την απόφαση της βουλής.

Η χώρα οδηγείται στις κάλπες την Κυριακή 5 Ιουλίου 2015 για δημοψήφισμα μετά από 40 χρόνια για την πιο κρίσιμη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας της . Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα δείξει το δρόμο που θα ακολουθήσει η Ελλάδα στο μέλλον.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια