Το βιβλίο των θρύλων στη Ρόδο ! – Χορηγός επικοινωνίας Rodosreport


Ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής Ρόδου «Το Αμπερνάλλι» και η εταιρεία παραγωγής «Εργοστάσιο Ονείρου», παρουσιάζουν την Πέμπτη 03 Σεπτεμβρίου 2015 στις 21:00, στο Θέατρο Τάφρου «Μελίνα Μερκούρη», τη θεατρική παράσταση «ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΘΡΥΛΩΝ», με τη στήριξη: Πρότυπα Κέντρα Προσχολικής Αγωγής & Εκπαίδευσης «Δημιουργία», Παιδότοπος «Μιλού», Blue Star Ferries, Παραδοσιακό Κατάλυμα «Κούκος», Colorado, Κοντίκι, ΔΟΠΑΡ.

Έτος 2077. Η φύση και τα ζώα έχουν εξαφανιστεί λόγω της ραγδαίας εξέλιξης της τεχνολογίας. Οι άνθρωποι έχασαν την φαντασία τους, την επικοινωνία, τα όνειρα και το γέλιο… Μόνο ένα μικρό παιδί που ακόμη ονειρεύεται, γίνεται βοηθός του ασημένιου ιππότη Ασταναπάν και μαζί με τους υπόλοιπους ήρωες ανοίγουν το βιβλίο των θρύλων, το οποίο έρχεται να μας θυμίσει αξίες που έχουν χαθεί.

παίζουν οι ηθοποιοί:
Έλλη Μερκούρη, Τόνια Παπαδάκη, Γιάννης Αθανασόπουλος, Δημήτρης Πιέτρης
Φιλική συμμετοχή σε βίντεο-προβολή:
Στον ρόλο της μάγισσας η Βίκυ Σταυροπούλου,
Γρηγόρης Αρναούτογλου & Μαρία Μπεκατώρου.
Τη φωνή της δίνει, η Χριστίνα Κουλουμπή

είσοδος:
10 €, για Συλλόγους- Ομάδες των 20 ατόμων 8€.

παιδαγωγικά ερεθίσματα:
Πόσο η τεχνολογία επηρεάζει την ψυχολογία των παιδιών; Πόσο τo διαδίκτυο, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και η τηλεόραση είναι υπεύθυνα για την αποξένωση τους;
Η παράσταση έχει ως βασικό μέλημά να καλλιεργήσει την φαντασία των παιδιών μέσα από οπτικά ερεθίσματα που είναι εμπνευσμένα απ’ το Μαύρο Θέατρο της Πράγας. Στόχος είναι να εμψυχώσει την ενεργή συμμετοχή των παιδιών μέσω του διαδραστικού χαρακτήρα της παράστασης που είναι βασισμένη και στο θεατρικό παιχνίδι και ν’ αφυπνίσει τις αισθήσεις, χρησιμοποιώντας διαφορετικά είδη μουσικής και χορού. Τέλος, το παιδί καλείται να ανακαλύψει νέες μορφές επικοινωνίας που ξεκινούν απ’ την παντομίμα και φτάνουν στη Νοηματική Γλώσσα.

Συγγραφέας: Δημήτρης Πιέτρης,
Σκηνοθεσία: Έλλη Μερκούρη,Δημήτρης Πιέτρης,
Σκηνικά-Ζωγραφική: Γιάννης Σπανόπουλος
Κοστούμια: Ευαγγελία Πολυζωίδη
Χορογραφίες: Έλλη Μερκούρη
Φωτισμοί: Ελίζα Αλεξανδροπούλου
Μακιγιάζ: Φρέντυ Καλομπράτσος
Μαλλιά: Ζήσιμος Βακολέτος
Video Art: James P.
Σύνθεση Τραγουδιού «Δεν φοβάμαι τίποτα» & Ερμηνεία: Τζώρτζια Κεφαλά (του συγκροτήματος ΜΠΛΕ),
Πρωτότυπη Μουσική: Νίκος Σπηλιώτης
Συντονισμός Παραγωγής-Δημόσιες Σχέσεις: Δούκα Ειρήνη-Ρεγγίνα.

11222895_868838186536840_8551983519679948829_n

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια