Το σχολείο που προλαμβάνει – 4ήμερο βιωματικό σεμινάριο για το άγχος στο 3ο ΓΕΛ Ρόδου


Το σχολείο που προλαμβάνει

Το 3o Λύκειο Ρόδου (Καπνοβιομηχανία) δεν περιορίζεται απλώς στη μετάδοση γνώσεων και στην εισαγωγή των μαθητών/-τριών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά και στη διάπλαση ψυχικά υγιων προσωπικοτήτων. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και αφουγκραζόμενο τις ανάγκες των παιδιών και των γονέων – κηδεμόνων, το 3ο ΓΕΛ Ρόδου σε συνεργασία με φορείς, εθελοντές και το σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, οργάνωσε τετραήμερο βιωματικό σεμινάριο για τη διαχείριση του άγχους, στο οποίο συμμετέσχον μαθητές/-τριες, γονείς, εκπαιδευτικοί και εκπαιδευτικοί φορείς.

Συγκεκριμένα, μετά από σχετική έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και με τη σύμφωνη γνώμη της παιδαγωγικά υπεύθυνης και σχολικού συμβούλου κ. Χαράς Κοσεγιάν, ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων Δωδεκανήσου (με υπεύθυνη την κ. Όλγα Βλάχου) και την αρωγή της ψυχολόγου – ψυχοθεραπεύτριας κ. Ήρας Λουτσιού ενημέρωσαν και συμβούλευσαν τα παιδιά της Γ’ Λυκείου σχετικά με την αντιμετώπιση του άγχους των εξετάσεων, τη στιγμή μάλιστα που πλησιάζουν οι ημερομηνίες των πολλαπλά φορτισμένων Πανελλαδικών Εξετάσεων. Μέσα από βιωματικές δράσεις η ψυχολόγος κ. Λουτσιού και η κοινωνιολόγος κ. Βλάχου επιχείρησαν να ψηλαφήσουν τα άγχη και τις αγωνίες των μαθητών/-τριών λίγο πριν τι εξετάσεις.

Προκειμένου, ωστόσο, να γίνει μία ολιστική προσέγγιση, σε ξεχωριστή συνάντηση γονείς και εκπαιδευτικοί με τη βοήθεια της ψυχολόγου επιχείρησαν να δώσουν χειροπιαστές οδηγίες για την κατά το δυνατόν αντιμετώπιση του σχολικού άγχους.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια