Τσίπρας: Άνγκελα, αν δεχτώ αυτά που λες βγάζω εισιτήριο για άλλη χώρα

Greece's Prime Minister Alexis Tsipras arrives at a euro zone leaders summit in Brussels, Belgium, July 12, 2015. Euro zone leaders will fight to the finish to keep near-bankrupt Greece in the single currency on Sunday after the European Union's chairman canceled a planned summit of all 28 EU leaders that would have been needed in case of a "Grexit".  REUTERS/Francois Lenoir

Το παρασκήνιο και τους καυτούς διαλόγους της μαραθώνιας Συνόδου Κορυφής, αποκαλύπτει το Reuters, ενώ αποκαλύπτει οτι στις 6 το πρωί το πιθανότερο σενάριο ήταν η ρήξη.

Αιτία, ήταν έντονη διαμάχη του Αλέξη Τσίπρα με την Ανγκελα Μέρκελ για την έδρα του ενιαίου Ταμείου ύψους 50 δις ευρώ. Οπως αναφέρει το πρακτορείο ο Τσίπρας ήταν ένα βήμα από τη ρήξη και την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Ο Ελληνας Πρωθυπουργός μετέφερε στην Μέρκελ ότι ήθελε να ταπεινώσει αυτόν και την αριστερή κυβέρνησή του και όχι να βρεθεί λύση.

«Αν πω ναι και δεχθώ το Ταμείο να έχει έδρα το Λουξεμβούργο, θα είναι καλύτερο να κλείσω ένα αεροπορικό εισιτήριο και να φύγω για άλλη χώρα. Να μην επιστρέψω στην Ελλάδα αφού ο κόσμος θα με θεωρήσει προδότη. Όλοι θα πουν ότι ξεπούλησα την Ελλάδα. Εγώ αυτό δεν το κάνω» είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην κ. Μέρκελ.

Τελικά η γερμανική πλευρά έκανε πίσω όπως αναφέρει το Reuters και καταλυτικό ρόλο έπαιξε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ. «Υπήρχε μεγάλη ανακούφιση γιατί στις 6 το πρωί, φτάσαμε πολύ κοντά στο χειρότερο σενάριο, ανέφερε επίσημη πηγή.

Πηγή : newsbeast.gr