Βαρουφάκης: Προδώσαμε τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού


Αφετηρία για την έξοδο της χώρας από το ευρώ χαρακτηρίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης την αποδοχή του τρίτου μνημονίου, σε συνέντευξή του στο γαλλικό περιοδικό L’ Observateur.

«Ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί αυτή τη συμφωνία εναλλακτική του Grexit του Σόιμπλε, εγώ πιστεύω πως το μνημόνιο αυτό είναι μέρος του σχεδίου του Σόιμπλε (για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ)», λέει χαρακτηριστικά και ξεκαθαρίζει: «Αν οι εκλογές οδηγήσουν σε μια κυβέρνηση και ένα κόμμα που θα έχουν λάβει λαϊκή εντολή για εφαρμογή της συμφωνίας της 13ης Ιουλίου, δεν θα μπορούσα να είμαι μέρος τους».

Σε ερώτηση αν νιώθει προδομένος από τον κ. Τσίπρα, ο πρώην υπουργός απαντά πως νιώθει πως έχουν προδώσει τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού- το 62% του «όχι» στο δημοψήφισμα.

Είναι προφανές πως το αποτέλεσμα αυτό δεν ήταν εντολή εξόδου αυτό την ευρωζώνη, σημειώνει στη συνέντευξη που παραχώρησε από την Αίγινα. «Με το δημοψήφισμα ο λαός μας είπε καθαρά: Παλέψτε για μια καλύτερη συμφωνία και αν σας απειλήσουν με Grexit ή άλλη καταστροφή, μη φοβηθείτε», προσθέτει.

Ερωτηθείς για το μέλλον της χώρας και του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Βαρουφάκης λέει πως πρέπει να είμαστε πάντα αισιόδοξοι όταν μιλάμε για μια χώρα σαν την Ελλάδα που έχει πίσω της ιστορία πολλών αιώνων. «Σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, αν το κόμμα δεν καταφέρει να μείνει ενωμένο παρά τις διαφορετικές απόψεις σχετικά με τη συμφωνία, δεν έχει μέλλον. Αν τα καταφέρει, θα παίξει ηγετικό ρόλο στην Ελλάδα για πολλά χρόνια», συνεχίζει.

Πηγή : newsbeast.gr

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble