Τσίπρας: ‘Προέχει η θετική έκβαση στη διαπραγμάτευση. Όλα τα άλλα στην ώρα τους’


Η δήλωση του πρωθυπουργού, για την διαπραγμάτευση και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή. Αναμένονται εξελίξεις, μετά την επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές

«Η εθνική αντιπροσωπεία έδωσε σήμερα στην κυβέρνηση ισχυρή εντολή ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης για την επίτευξη οικονομικά βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης συμφωνίας με τους εταίρους», τονίζει σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή.

 Ο κ. Τσίπρας σημειώνει ότι «αυτό που προέχει τώρα είναι η θετική έκβαση στη διαπραγμάτευση» και καταλήγει: «Όλα τα άλλα στην ώρα τους».

Το νομοσχέδιο με την εξουσιοδότηση της ελληνικής ομάδας που θα διαπραγματευτεί τη δανειακή σύμβαση με το ESM,  «πέρασε» από τη Βουλή, με μεγάλες απώλειες από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπέρ ψήφισαν 251 βουλευτές από ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ και ΑΝΕΛ. Καταψήφισαν 32 βουλευτές της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ όπως και δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την κοινοβουλευτική ομάδα του οποίου οκτώ βουλευτές δήλωσαν παρών και επτά απουσίαζαν.

πηγή: news247.gr

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια