Με διαβατήριο του ψευδοκράτους στη Χίο Τούρκος παρατηρητής


Με διαβατήριο του ψευδοκράτους έφτασε στη Χίο το βράδυ της Κυριακής ένας από τους έξι Τούρκους αστυνομικούς που ανήκει στην ομάδα παρατηρητών για την τήρηση της συμφωνίας της Τουρκίας με την ΕΕ για την επανεισδοχή προσφύγων.

Ο Τούρκος Αστυνομικός, παρότι του επιτράπηκε η είσοδος για διανυκτέρευση στη Χίο, το πρωί της Δευτέρας μεταφέρθηκε στο Τελωνείο του νησιού μέχρι να αποφασιστεί εάν θα γίνει αποδεκτός και θα αναλάβει δράση στο Hotspot της Χίου ή θα αναγκαστεί να επιστρέψει στον Τσεσμέ και από εκεί στη Σμύρνη. Σύμμφωνα με ρεπορτάζ του politischios.gr ο συγκεκριμένος Αστυνομικός παραμένει σε περιορισμό στο Τελωνείο του νησιού.

Αρμόδια στελέχη κάνουν λόγο για εσκεμμένη κίνηση της γειτονικής χώρας αφού η είσοδός του στο νησί, θα μπορούσε να αποτελέσει έμμεσο τρόπο αναγνώρισης του ψευδοκράτους από την Ελλάδα.

«Το γνωρίζουν και οι ίδιοι ότι η είσοδος στη χώρα μας με τέτοιο διαβατήριο απαγορεύεται ρητά. Συνεπώς δεν μπορεί να μη γνώριζαν ότι θα υπάρξει πρόβλημα κατά την είσοδό του στην Ελλάδα. Τα συγκεκριμένα στελέχη προέρχονται από μία Υπηρεσία που ασχολείται με ζητήματα ασύλου στην Τουρκία και γνωρίζουν πολύ καλά τα δεδομένα μεταξύ των δύο χωρών καθώς και την πάγια θέση της Ελλάδας σε σχέση με το ψευδοκράτος», ανέφεραν στον «π» τα ίδια στελέχη. Στην υπόθεση ενεπλάκη και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

18 Τούρκοι παρατηρητές έφτασαν και στη Μυτιλήνη.

Πηγή : thetoc.gr

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια