Τούρκος πιλότος διαμαρτυρήθηκε γιατί νόμιζε ότι τον εγκλώβισαν ελληνικά ραντάρ!


Τούρκος πιλότος, χειριστής αεροσκάφους  ΑΦΝΣ CN-235, νόμισε ότι εγκλωβίστηκε από ελληνικά ραντάρ ενημερώνοντας  την υπηρεσία του, η οποία έκανε διάβημα διαμαρτυρίας και κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα για εξηγήσεις.

Το περιστατικό σημειώθηκε πριν περίπου 15 ημέρες, όταν νπιλότος αεροσκάφους CN-235 από αυτούς που παραβιάζουν καθημερινά τα εναέρια σύνορα της Ελλάδας στο Αιγαίο πραγματοποιώντας δεκάδες κυριολεκτικά παραβιάσεις ακολουθητέας τον άξονα πτήσης βορά προς νότο ή το αντίστροφο στο Αιγαίο , είδε ή θεώρησε ότι είδε κάποια ένδειξη πως έχει εγκλωβιστεί από ελληνικά ραντάρ.

Έντρομος ο Τούρκος πιλότος όταν προσγείωσε το αεροσκάφος του, έκανε αναφορά, λέγοντας ότι εγκλωβίστηκε από ελληνικά ραντάρ αεράμυνας. Άμεσα κινήθηκε διαδικασία και μέσω της επίσημης οδού, το τουρκικό Επιτελείο διαμαρτυρήθηκε στον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα!

Ο πρέσβης, όπως ήταν αναμενόμενο ζήτησε ενημέρωση από την Ελλάδα. Έστειλαν σήμα στο ΓΕΕΘΑ και στο ΓΕΑ από το υπουργείο Εξωτερικών και ζήτησαν να μάθουν τι συνέβη.

Έκπληκτοι οι αρμόδιοι στα Γενικά Επιτελεία άκουγαν την ιστορία του πιλότου, καθώς την ημέρα και ώρα που ανέφερε, δεν υπήρχε εκπομπή κανενός ραντάρ, ούτε καν είχαν ασχοληθεί μαζί του ελληνικά μαχητικά.

Πηγές από την Πολεμική Αεροπορία εκτιμούσαν ότι ίσως ήταν κάποια αντανάκλαση, ή ακόμα και κάποια βλάβη λυχνίας στο αεροσκάφος του και απέδιδαν στο νεαρό της ηλικίας το γεγονός ότι θεώρησε μια λανθασμένη ένδειξη ως απόπειρα εγκλωβισμού του και ενδεχομένως κατάρριψης από την ελληνική Αεράμυνα.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια