Ιδιοκτήτης σκάφους που απειλήθηκε από Τούρκους: Το αλιευτικό βρισκόταν στα ελληνικά ύδατα


Το περιστατικό με την άνευ προηγουμένου τουρκική πρόκληση στην περιοχή των Οινουσσών, περιέγραψε ο ιδιοκτήτης του ελληνικού αλιευτικού.

Το ελληνικό σκάφος πλησίασε μια τουρκική ακταιωρός και του ζήτησε να το ακολουθήσει στα έναντι παράλια, λέγοντας ότι βρίσκεται εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων! Το αλιευτικό σκάφος «Άγιος Δημήτριος» ακινητοποιήθηκε αρνούμενο να ακολουθήσει τις εντολές της τουρκικής ακτοφυλακής, με τον καπετάνιο να επαναλαμβάνει στους Τούρκους ότι βρίσκονται στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Ακολούθως ειδοποίησε το Λιμενικό Σώμα που όμως δεν κατάφερε να αποκλιμακώσει το επεισόδιο. Έτσι κρίθηκε αναγκαία η παρέμβαση της ελληνικής κανονιοφόρου «Κραταιός» που βρίσκονταν στην περιοχή και η οποία έσπευσε άμεσα στο σημείο. Το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού ανάγκασε την τουρκική ακταιωρό να βγει από τα ελληνικά χωρικά ύδατα και να επιστρέψει πίσω στην Τουρκία κάτι που κατέστη δυνατό έπειτα από διαπραγματεύσεις 1,5 ώρας.

Ο ιδιοκτήτης του αλιευτικού «Άγιος Δημήτριος», Ευάγγελος Κουνενής, περιέγραψε το περιστατικό, μιλώντας στο politischios.gr.

«Σταμάτησε το πλωτό ενώ τραβούσε στα ελληνικά χωρικά ύδατα και του λέει «έλα μέσα στην Τουρκία». Σταμάτησε ο άνθρωπος (σ.σ. ο καπετάνιος) γιατί αν δεν σταματούσε, θα το βούλιαζε το πλωτό το τουρκικό. Ειδοποίησαν το ελληνικό πολεμικό και βρέθηκε εκεί και το κυνήγησε κι έφυγε. (…) Εάν δεν υπήρχε το πολεμικό, θα είχαν βάλει τα κανόνια πάνω και θα το έπαιρναν (σ.σ. το σκάφος)», δήλωσε ο κ. Κουνενής, προσθέτοντας πως δεν είναι η πρώτη φορά που οι γείτονες προβαίνουν σε ανάλογες πράξεις, ενώ ζήτησε έμπρακτα τη στήριξη της πολιτείας στην ασφάλεια των πληρωμάτων.

«Το σκάφος βρισκόταν στα ελληνικά ύδατα, νομιμότατα», τόνισε ο ιδιοκτήτης του «Άγιος Δημήτριος». «Το πολεμικό είπε (του τούρκου καπετάνιου) «ήρεμα λιγάκι, να το διώξουμε, να μην γίνει κανένας σαματάς». Εγώ αν ήμουν μέσα θα τον βούλιαζα κατευθείαν», πρόσθεσε ο άντρας.

Ακούστε τα όσα δήλωσε ο κ. Κουνενής…

Πηγή : newsbeast.gr

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια