Βίντεο-ντοκουμέντο με τους Τούρκους να απειλούν Έλληνα ψαρά


Βίντεο-ντοκουμέντο με το πρωτοφανές περιστατικό στα ανοιχτά των Οινουσσών, όπου η τουρκική ακτοφυλακή απείλησε να συλλάβει ελληνικό αλιευτικό σκάφος, παρουσίασε το Mega.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, η τουρκική ακταιωρός πλησίασε σε απόσταση δύο μέτρων το ελληνικό σκάφος, που κινείτο σε ελληνικά χωρικά ύδατα, και ζήτησε από τον αλιέα να αποχωρήσει, γιατί σύμφωνα με τους Τούρκους βρισκόταν σε τουρκικά χωρικά ύδατα.

Στο σημείο μετέβη η κανονιοφόρος Κραταιός του ελληνικού πολεμικού ναυτικού, που κάλεσε το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής να απομακρυνθεί, κάτι που συνέβη μετά από δύο ολόκληρες ώρες.

Ο Στέφανος Δημίδης, ο ψαράς που απείλησαν να συλλάβουν οι Τούρκοι, μιλώντας στο Mega , δήλωσε πως το ελληνικό αλιευτικό βρισκόταν στα ελληνικά χωρικά ύδατα και η τουρκική ακταιωρός του έκοψε την πορεία για να το σταματήσει.

«Μας έκαναν νοήματα να φύγουμε. Ήταν δίπλα μας, τη δεύτερη φορά ήρθε στα δύο μέτρα, κόντευα να το εμβολίσω», περιέγραψε.

Τα όσα διαδραματίστηκαν το ανοικτά των Οινουσσών κατέγραψε και πλοίο της νατοϊκής συμμαχίας, που βρισκόταν στην περιοχή, και το οποίο δεν παρενέβη. Ωστόσο στο Πεντάγωνο θεωρούν ότι οι επιτελείς του ΝΑΤΟ στην έδρα της συμμαχίας ενημερώθηκαν από την πρώτη στιγμή.

Δείτε το βίντεο και ακούστε τις δηλώσεις του κ. Δημίδη…

Πηγή : mega

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble