Στην τρίτη θέση του πελατολογίου των ΗΠΑ η Τουρκία στην αγορά οπλικών συστημάτων


Το Διεθνές Ινστιτούτο Ερευνών Ειρήνης της Στοκχόλμης, το γνωστό SIPRI (Stockholm International Peace Research Institute παρουσίασε την λίστα με τους μεγαλύτερους εισαγωγείς και εξαγωγείς όπλων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η Τουρκία αντιστοιχεί στο 3,4% των παγκόσμιων εισαγωγών οπλικών συστημάτων της τελυατίας 5ετίας, όπως αναφέρει η μελέτη με τίτλο «Τάσεις στις Διεθνείς Πωλήσεις Όπλων 2015» (Trends in International Arms Transfers, 2015).

Ινδία, Σαουδική Αραβία, Κίνα,  Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) και Αυστραλία, αντιστοιχούν στο 34% του συνόλου των εισαγωγών οπλικών συστημάτων παγκοσμίως.

Η Τουρκία απέσπασε και μια ακόμα διάκριση, καθώς αναδείχθηκε στον τρίτο μεγαλύτερο εισαγωγέα οπλικών συστημάτων από τις Ηνωμένες Πολιτείες για την ίδια περίοδο, αντιστοιχώντας συνολικά στο 6,6% των αμερικανικών εξαγωγών.

Οι ΗΠΑ παρέμειναν κορυφαίος εξαγωγέας οπλικών συστημάτων καλύπτοντας το 33% της παγκόσμιας αγοράς για το διάστημα 2011-2015, σημειώνοντας αύξηση στις εξαγωγές κύριου αμυντικού υλικού 26% συγκριτικά με το διάστημα 2006-2010.

Οι πελάτες τους ανήλθαν τουλάχιστον στις 96 χώρες το διάστημα 2011-2015.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble