Το αίμα µας ενώνει όλους. Εθελοντική αιμοδοσία & ίδρυση τράπεζας αίματος


Με αφορμή την Παγκόσµια Ηµέρα Εθελοντή Αιµοδότη στις 14 Ιουνίου η τοπική οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας πόλεως Ρόδου κατά την τελευταία συνεδρίαση της έλαβε ομόφωνη απόφαση για να ενεργοποιήσει τα μέλη της, για εθελοντική αιμοδοσία και ίδρυση τράπεζας αίματος στην αιμοδοσία του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου.

Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχουν και συνδράμουν και οι υπόλοιπες τοπικές επιτροπές της Ρόδου: Καλλιθέας (Αρχάγγελος – Καλλιθέα – Αφάντου), Πεταλούδων – Καμείρου – Έμπωνας, Λίνδου & Ν. Ρόδου.

Ορίσαμε να συναντηθούμε στην Αιμοδοσία του Νοσοκομείου μας την Τρίτη 14 Ιουνίου 2016 και ώρα 13.00, παράλληλα, απευθύνουμε κάλεσμα σε όσους το επιθυμούν να συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή.

Στην Ελλάδα μόλις το 52% του συλλεγόμενου αίµατος προέρχεται από εθελοντική αιµοδοσία, ενώ το 48% προέρχεται από δότες του συγγενικού περιβάλλοντος των ασθενών, γεγονός που την κατατάσσει στις τελευταίες θέσεις σε πανευρωπαϊκή κλίμακα.

Στον αντίποδα, στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης το αίμα προέρχεται κατά 95%-100% από εθελοντές αιµοδότες.

Στο νησί μας το 40 % προέρχεται από εθελοντική αιμοδοσία και το 60 % από δότες συγγενικού περιβάλλοντος, σύμφωνα με στοιχεία που μας παρουσίασε η ιατρός βιοπαθολόγος της Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου μας, κα. Φωτεινή Σακελλαρίδη.

Για το έτος 2016, ο Παγκόσµιος Οργανισµός Υγείας, για την Παγκόσµια Ηµέρα του Εθελοντή Αιµοδότη, θέτει ως κεντρικό µήνυµα, «Το αίµα µας ενώνει όλους» (Blood connect us all), όπου µε το µήνυµα αυτό επιδιώκεται να προβληθεί η αλυσίδα αλληλεγγύης: εθελοντής αιµοδότης – αίµα – ασθενής.

Η εθελοντική αιµοδοσία είναι επί της ουσίας προσφορά στο συνάνθρωπο. Είναι ένα δώρο που μπορεί να σώσει ζωές και να προσφέρει ένα νέο συμβόλαιο ζωής σε πολλούς ανθρώπους που το χρειάζονται. Αυτό είναι το μήνυμα που μας εμπνέει και μας ενώνει για να ασχολούμαστε με τα κοινά και την πολιτική.

Τέλος η ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Ρόδου ευχαριστεί το προσωπικό του τμήματος αιμοδοσίας του Γ.Ν. Ρόδου και συγκεκριμένα τους Ιατρούς Ευάγγελο Αγγέλου και Φωτεινή Σακελλαρίδη για την ουσιαστική τους συμβολή και την άμεριστη συνεργασία τους.

Τους ευχόμαστε καλή δύναμη στο έργο τους και καλές επιτυχίες.

Τοπική Οργάνωση Ν.Δ. Ρόδου

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια