ΔΗΜ.Τ.Ο. Καλλιθέας : Βολές κατά ΣΥΡΙΖΑ για το Γκολφ Αφάντου


Η αξιοποίηση της περιοχής του Γκολφ αποτελεί ένα βασικό ζήτημα εδώ και πολλά χρόνια, ειδικά για εμάς τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής που βλέπουμε ένα μέρος με ατελείωτες δυνατότητες να μένει παρατημένο. Ενώ περιμέναμε να ενημερωθούμε για την πορεία του έργου που θα δώσει πραγματική πνοή στην τοπική οικονομία , μάθαμε για την αιφνιδιαστική παρέμβαση του Υπουργείου Πολιτισμού που χαρακτηρίζει ολόκληρη την περιοχή ως αρχαιολογικό χώρο και σταματάει τη διαδικασία αδειοδότησης . H εξέλιξη αυτή δεν θα έπρεπε να μας εκπλήσσει αφού από την πρώτη μέρα διακυβέρνησης, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζεται από ανικανότητα διαχείρισης κρίσιμων θεμάτων καθώς και διγλωσσία στελεχών της ακόμη και του ίδιου υπουργείου.

Τα στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού και της κυβέρνησης έδειξαν για άλλη μια φορά την προχειρότητα που αντιμετωπίζουν σημαντικά ζητήματα, και ειδικότερα σε τομείς που θα μπορούσαν να προσφέρουν πραγματική ανάπτυξη και θέσεις εργασίας εν μέσω κρίσης. Είμαστε οι πρώτοι που θα ζητούσαμε την προστασία του αρχαιολογικού και φυσικού πλούτου της περιοχής μας αλλά ο τρόπος που κινήθηκε η κυβέρνηση δείχνει άλλη διάθεση.

Θέλουμε να ρωτήσουμε ξεκάθαρα τους Δωδ/νήσιους κυβερνητικούς βουλευτές μας αν γνωρίζανε για την εξέλιξη αυτή και αν κάνανε κάτι ή μήπως πάλι πιάστηκαν στον ύπνο; Ποια είναι η πολιτική πρόθεση της Κυβέρνησης σχετικά με το θέμα; Σε περίπτωση που μείνει ως έχει η απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού τι θα γίνει με τις ιδιοκτησίες συμπολιτων μας εντός της περιοχής αυτής; Ζητάμε άμεσα μια απάντηση ώστε να μάθει ο κόσμος τις πραγματικές προθέσεις όλων μας. Μήπως αυτή η «αιφνίδια» απόφαση δεν ήταν καθόλου τυχαία αλλά εκφράζει τις πραγματικές ιδεοληψίες της κυβέρνησης καθώς και την μόνιμη αντίθεση της στην υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας?

Η αξιοποίηση της περιοχής του Γκολφ είναι μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις ξένων κεφαλαίων στην περιοχή μας. Μπορεί και πρέπει να προχωρήσει με παράλληλη προστασία του αρχαιολογικού και φυσικού περιβάλλοντος, αρκεί η κυβέρνηση να δείξει την κατάλληλη διάθεση και σοβαρότητα, στοιχεία που δυστυχώς δεν διαθέτει.

Ο Πρόεδρος

Πελλός Χρήστος

Ο Γεν. Γραμματέας

Συρτσάκος Κων/νος

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble